0
Košarka

NBA: Finiksu derbi protiv Hjustona, Stef Kari srušio Jutu

Objavljeno: 22.03.15 u 08:40

U nastavku takmičenja u američkog profesionalnoj košarkaškoj ligi noćas je na repertoaru bilo svega pet utakmica.

Veče je počelo u Indijanopolisu u kojem je Bruklin stigao do pobede. Sjajnu rolu pružio je Bruk Lopez sa 26 poena. Blistao je i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji je ubacio 21 poen, ali uz stoprocentan šut iz igre 8-8.

Ekipa Čikago Bulsa imala je čak 19 poena prednosti u trećoj četvrtini meča sa Detroitom. A onda je turbo pogon uključio Redži Džekson koji je ubacio 17 od svojih 22 poena i koji je upisao 7 od svojih 11 asistencija u ovom periodu u kojem su Pistonsi prelomili meč i izvojevali pobedu.

Ekipa Finiks Sansa savladala je Hjuston uz fantastičnu noć Erika Bledsa koji je ubacio 34 poena. Po 17 su upisali Markif i Markus Moris i time su potvrdili trijumf Sansa. Prvi MVP kandidat ove sezone Džejms Harden bio je neprimetan sa „samo“ 16 poena uz očajan procenat šuta iz igre 5-19. Džoš Smit je povredio nogu prilikom doskoka.

Košarkaši Memfis Grizlisa svojom fantastičnom igrom u defanzivi pobedili su Portland za koji je sjajno počeo Lamarkus Oldridž, ali je posle 16 poena za 17 minuta obnovio povredu desne šake i morao je van terena. Sjajan je bio Džef Grin sa 23 poena.

I na kraju Golden Stejt Voriorsi lako su izašli na kraj sa neraspoloženom Jutom Džez. Blistao je Stef Kari koji je upisao 24 poena, ali je tokom čitavog meča terorisao defanzivu Jute i svojim sjajnim driblinzima je pravio puno problema rivalu.

Rezultati:

Indijana – Bruklin 111:123
Detroit – Čikago 107:91
Hjuston – Finiks 102:117
Memfis – Portland 97:86
Golden Stejt – Juta 106:91

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter