3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DRAGAN DŽAJIĆ: Zar je rešenje da ukinemo fudbal u Srbiji?

Objavljeno: 22.03.15 u 09:44

Legendarni bivši fudbaler a potom i predsednik Crvene zvezde, Dragan Džajić, izjavio je da nije rešenje krize srpskog fudbala – njegovo ukidanje.

U opširnom razgovoru za list Novosti, Džajić je potsetio da je osim lošeg stanja u fudbalu materijalna situacija u Srbiji jako teška i u tome vidi razlog za eroziju kvaliteta u ovom sportu.

– Teško je igrati, ali i živeti u Srbiji, to niko ne poriče, ali meni smeta što se sve gleda negativno. Uz sve probleme koji tište, ne samo fudbal nego i državu, a koji su pre svega materijalne prirode, šta treba raditi? Da li je rešenje da ukinemo fudbal.  Naš narod voli fudbal, pa i ovakav kakav jeste. I zato ne smemo da dignemo ruke jer ukidanje nije rešenje! – priča vidno uznemireni Dragan Džajić.

On je dodao i da veruje da će reprezentacija Srbije uspeti da se podigne na viši nivo i da će moći da iznenadi Portugaliju. Uz to treća „Zvezdina zvezda“ priznaje da je teško igrati u Srbiji, a kao eventualno rešenje poziva talentovane igrače da ostanu što duže u domaćim klubovima uprkos teškoj situaciji.

On je dodao i da nema nameru da razgovara sada u „večitom derbiju“, jer, kako smatra, šampionati se ne osvajaju na jednoj utakmici.  Za igrače koji imaju želju da što pre napuste Crvenu zvezdu, Džajić kaže:

– Ne, oni koji misle da im je bolje u nekoj drugoj sredini, neka idu, široko im polje. Jer, ako Zvezdu ne osećaju i ne nose u srcu, onda i nema potrebe da ih na silu zadržavamo. Moj savet ovim momcima koji su ostali jeste da iskoriste pruženu šansu, da budu strpljivi, da uče i prilogađavaju se seniorskim aršinima, a da puste ljudima koji vode klub da procene kada treba da odu. A to znači i da moraju da imaju poverenje u Crvenu zvezdu – podvukao je Džajić.

Džajić je naglasio i da se Zvezdan Terzić konstatno nalazi na udaru medija, pozvao je fudbalere da ne veruju toliko u natpise „sedme sile“ i naglasio da je Radovan Ćurčić odličan trener uprkos činjenici da ima malo iskustva.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. dokle dzajicu ??? dzajicu, svugde u svetu sportisti kao ti i mnogo vece sportske gromade od tebe, za ista i manja dela odleze po robijama i pare drzavi-narodu moraju da vrate . samo u Srbiji to slucaj nije !!! dzajicu tebe su ABOLIRALI-POMILOVALI … posle toga bi ti bilo pametno da malo utihnes i ne pametujes … ALI … kako premijer rece ovo je Srbija … premijer ti novu sansu dade u TRULOJ-PREZADUZENOJ zvezdi , DUG smanjis a ono se DUG poveca . ti i posle toga pametujes : podrsku trazis za terzica !? terzica koji je radio … isto sto i ti . sa istim radom… nastavlja u zvezdi , gde si ti stao … o kakvom ukidanju fudbala u Srbiji pricas ??? to sto bi se zvezda pod zakon podvela (mnogo veca klubska svetska imena u fudbalu su zakonu podvedena ) , to sto bi zvezda u stecaj otisla i u nizi rang takmicenja … ZA ONOLIKO OPLJACKANIH PARA… (dobar deo i tebi u tom DUGU pripada ) , kilika PLJACKA ovog mometa je u toku … i koliko ce jos drzavu-narod da OPLJACKAJU da bi zvezda na noge stala i sama PLJACKU nastavila . dzajicu ti to nazivas spasom srpskog fudbala …da fudbal u Srbiji ne ukinemo ?! dzajicu , ti , terzic, civic, kokeza, toncev, vesic … i oni uz vas …koji vas podrzavaju ce pokusati stvarno da fubal u Srbiji ukinu … dok zvezdu spasavaju Srbija propada … a sve to radi : radi licnog profita , moci i uticaja … sreca za fudbal i Srbiju je to sto jos dugo trajati nece, jer ce pravi zvezdasi i oni koji od zvezde ne zive … veci su deo naroda koji zvezda OPLJACKA, dici glavu i tebi dzajo kao i ostalima reci: DOSTA JE !!! dzajo, zvezda jos svoju poslednju sansu ceka od koleta , zvace se fkcz GMO .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter