0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

UBEDLJIVA POBEDA: Srbija bez najboljih deklasirala Sloveniju

Objavljeno: 21.03.15 u 00:05

Rukometašice Srbije pobedile su selekciju Slovenije 30:22 (17:10), na prvoj prijateljskoj utakmici u okviru EHF nedelje. Drugu utakmicu dve selekcije igraju sutra od 14 sati u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu. Ove utakmice poslužiće kao poslednja provera pred kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u Dansku.

Utakmicu između selekcija Srbije i Slovenije pratzilo je 2000 gledalaca. Od samog starta izabranice Saše Boškovića, dobrom odbranom povele su u ovom meču. Već u 16 minutu bilo je tri razlike (8:5), da bi do kraja poluvremena prednost rasla. U tom delu igre briljirala je golman Jovana Risović, kao i bekovi Stoiljković i Živković. U drugom delu igre selektor Bošković dao je priliku svim devojkama. Dobru partiju pružila je pivotmen Marija Petrović iz Naise, kao i nova krila koja su iskoristila pruženu šansu.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Jovana Stoiljković sa sedam pogodaka, Jelena Živković je dodala pet, a Dijana Radojević četiri gola. Na drugoj strani bolje od ostalih bile su Tamara Mavsar sa sedam i Ana Gros sa šest pogodaka.

– Zadovoljstvo mi je bilo što smo odigrali utakmicu sa Slovenijom i pred ovako divnom publikom u Zrenjaninu. Današnju utakmicu su maksimalno iskoristili da se pripremimo za jun I baraž mečeve koji nas očekuju. Mlade devojke koje su nove u timu dobro su se pokazale, hvala im za veliku snagu I hrabrost. Ova ekipa jeste nova, ali većina devojaka je bila na Mediteranskim igrama. Imali smo par grešaka, ali iammo vremena da ispravimo. Ove utakmice znače i nama i Sloveniji pred baraž u junu, istakao je Saša Bošković, selektor reprezentacije Srbije.

– Naša odbrana nije izdržala. Čestitam reprezentaciji Srbije na zaista kvalitetnoj igri koju su pokazale I rezultatu koji su postigle, rekla je Marta Bon, selektor reprezentacije Slovenije.

– Slabo smo odigrale, imale smo previše grešaka. Sutra idemo dalje, rekla je Nina Jeriček.

– Veliko je zadovoljstvo nositi kapitensku traku ovakom mladom timu. Devojke su se super pokazale. Rezultat govori da smo zadovoljne, rekla je Jelena Popović, kapiten nacionalnog tima Srbije.

– Lepo je igrati u svom rodnom gradu. Zadovoljna sam prikazanom igrom i sutra idemo na pobedu, rekla je Jelena Živković.

Podsećamo da su najbolje srpske rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić postavile uslov odnosno da su poručile da neće igrati za nacionalni tim dok je selektor Saša Bošković.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter