0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PODGORIČANI SPREMNI ZA MEČ SEZONE: Ko zna, možda i nije bilo sukoba u Partizanu, strahujemo od Akojona

Objavljeno: 21.03.15 u 17:08

Pred meč sezone između Budućnosti i Partizana članovi podgoričkog tima osećaju tenziju i smatraju da će sukob Pavlovića i Vujoševića samo dodatno povećati mobilnost igrača.

Podgoričani ne žele da potpadnu pod uticaj ‘čaršijskih priča’ o sukobu u redovima srpskog šampiona. Crno-bela ekspedicija stigla je u Podgoricu, a sam Pavlović je rekao da je pobedila ljubav prema Partizanu. Trenera Budućnosti Igor Jovović ističe da ga takve stvari ne zanimaju, već da su misli njega i igrača usmerene samo na ono što će pokazati u nedelju od 19 sati na parketu dvorane ‘Morača’.

– To su neke interne stvari kluba. Ako je i bilo problema, da su oni izglađeni. Te situacije će dodatno da mobilišu njihov tim. Podići će mobilnost kod svih igrača, ponavljam, ukoliko je došlo do nekog problema. Nismo se previše bavili tom problematikom, više smo koncentrisani na neke detalje koje treba da sprovedemo u nedelju uveče na terenu da bismo bili dovoljno dobri da pobedimo rekao je trener Budućnosti.

Jovović je otkrio i od koga smatra da će pretiti najveća opasnost iz redova crno-belih.

Džoš Akojon je odličan napadač i mnogo bi nam lakše bilo da on nije tu. Ima izuzetno brz šut, daće im potrebnu širinu koju nisu imali u toku sezone. Međutim, neće ni njemu biti lako, jer smo mi jedna ekipa koja igra dosta tvrdo u Podgorici. Znamo šta su mu prednosti, a šta mane. Dosta toga će zavisiti od njega. Međutim, ne treba zapostaviti ni individualne kvalitete Milana Mačvana, Pavlovića, koji je igrao u NBA ligi, Dragana Milosavljevića, Eda Murića, Nikole Milutinova i drugih. Partizan je  jako izbalansiran tim koji nije slučajno povezao 12 pobeda – objasnio je Jovović.

– Mi smo u psihološkoj prednosti, jer smo prolaskom u plej-of napravili ogromnu stvar. Sve što dalje napravimo biće nešto još veće za klub, igrače, stručni štab, kao i naš grad. Fenomenalna je situacija da trijumfom protiv Partizana obezbedimo drugu poziciju. Svesni smo da nam i drugo mesto ne garantuje ništa, da tek nakon toga kreću prave borbe. Sve kreće od nule i ako budemo četvrti nije strašno, jer tim koji bude najbolje tempirao formu za taj deo prvenstva imaće na kraju čemu da se raduje – zaključio je trener Budućnosti, Igor Jovović.

Meč poslednjeg kola ABA lige između Budućnosti i Partizana igra se u nedelju u dvorani ‘Morača’ sa početkom u 19 časova. U zavisnosti od rezultata meča Solnok-Cedevita u kojem je hrvatski tim favorit, tim koji slavi u Podgorici bio bi drugi i imao bi prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter