0
Domaći fudbal

GLAS ZVEZDINE ZVEZDE: Leo Mesi je najbolji na svetu

Objavljeno: 21.03.15 u 11:54

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i bivši predsednik tog tima, Dragan Stojković Piksi, uveren je da je Lionel Mesi bez premca najbolji fudbaler planete.

Peta Zvezdina zvezda gledao je meč između Barselone i Mančester Sitija i na tom meču imao je prilike da se uveri u kvalitet sjajnog Argentinca.

U razgovoru za list Alo!, Piksi je odgovorio na uvek popularno pitanje: „ko je najbolji fudbaler svih vremena“.

– Teško pitanje. Smatram da nema pravi odgovor jer je to uvek stvar ukusa. Nekada smo se pitali da li će neko i kada će naslediti Maradoni i eto, rodio se Mesi. Za desetak godina ćemo pričati tako i o njegovom nasledniku. Mislim da bi sada trebalo da samo uživamo u njegovim potezima i da budemo zahvalni što postoji takav igrač – rekao je Piksi i nastavio:

– U fudbalu trenutno postoji on, pa onda svi ostali. Nemam dilemu da li je bolji od Ronalda, mnogo mi je draži. Nikada ne bih propustio Mesijevu utakmicu, ne bih mogao sebi da oprostim. Sve što Mesi radi je u funkciji tima, njegove karakteristike nisu individualne, već su podređene kolektivu, pogledajte samo koliko pasova podeli na svakoj utakmici – naveo je Piksi.

On ističe jedan detalj sa meča između Barse i Sitija koji mu je posebno zapao za oko:

– Videli ste da je Mesi kod jednog slobodnog udarca loptu prepustio Rakitiću, to je dokaz da nije sebičan. Mada sam i ja Prosinečkom ponekad davao da šutne i bio je dobar – naveo je Stojković.

Stojković u finalu vidi Bajern i Barselonu:

– Voleo bih da vidim Bajern i Barselonu u finalu. Očekujte iznenađenja i nikako ne zaboravite na Porto i Juve, ipak mislim da Monako nema snage za novi podvig – podvukao je legendarni fudbaler, danas fudbalski stručnjak.

 hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter