0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Zadar pobedom protiv Metalca zakomplikovao borbu za plej-of mesta

Objavljeno: 21.03.15 u 21:02

Košarkaši Metalca iz Veljeva doživeli su poraz u Zadru od domaćeg tima u meču 26. kola ABA lige od 85:69 (22:18, 20:20, 23:15, 20:16) i na taj način nisu iskoristili zicer za plasman u Evrokup naredne sezone.

Domaći tim za koji od prethodnog vikenda ne igra Florens, do tada najbolji igrač, bio je bolji tokom celog meča i na kraju je potpuno zasluženo i ubedljivo trijumfovao.

Blistao je Segarić sa 20 poena, a pored njega odličan je bio centarski tandem Ivanov-Sobin koji je postigao po 17 poena uz zbirno 19 skokova (10+9). Na drugoj strani Protić je sa 19 poena bio najefikasniji, Ljubičić je dodao 14, a Kutlešić i Jevtović po 11.

Porazom Metalca u Zadru priliku da izbori mesto u Evrokupu dobio je Solnok koji u nedelju od 19 sati dočekuje Cedevitu, pa bi u slučaju pobede mađarskom tima Hrvati definitivno bili četvrti i u plej-ofu bi igrali protiv Crvene zvezde. U tom slučaju duel u Podgorici bi odlučiovao o pozicijama dva i tri odnosno pobednik duela Budućnost – Partizan bi u polufinalu imao prednost domaćeg terena.

Ranije tokom dana Olimpija je savladala Krku sa 73:67 i tako nanela 14. poraz lokalnom rivalu i onemogućila ga da se dokopa šeste pozicije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter