0
Tenis

SKJAVONE O PREVARI VEKA: Ljuta sam, bila je set lopta… (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.15 u 09:55

Frančeska Skjavone rekla je posle sada već svima poznatog meča između nje i Lin Žu da je u sportu najvažnije poštenje, a da ga Kineskinja nije imala.

Na set lopti za Kineskinju u drugom setu, Lin Žu je lopticu prebacila preko mreže tako što je prvo udarila u svoje, pa tek onda u protivnicino polje. Počela je rasprava sa sudijom, a 21-godišnja Žu nije želela da prizna šta se dogodilo, što je razbesnelo Italijanku. Skjavone je ponovila ono što je rekla i na samom terenu, da je Lin Žu veoma mlada i da će je ovaj incident obeležiti do kraja karijere.

– Da li sam bila ljuta? Jesam malo. Volim ovaj sport i zaista patim i osećam se loše kada se dogode takve stvari. Bio je delikatan trenutak – set lopta, publika je aplaudirala i sudiji je popustila koncentracija. Raspravljala sam se, delom i zato što se to dogodilo direktno ispod njega. Pitala sam je da prizna šta se dogodilo – ništa. Mi smo sportisti, u sportu je važno poštenje, a ona nije želela da prizna – rekla je evidentno razočarana Skjavone za italijansku ‘Gazetu’.

Gledajući Serenu i Rodžera naučila sam kako da budem takmičarski nastrojena, ali u isto vreme na terenu treba da postoje poštovanje i prijateljstvo. Pogledajte Rafu i Rodžera na terenu – bore se, ali se istovremeno poštuju – dodala je Italijanka.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter