0
Evropske lige

ŠERVUD: Sprečio sam Totehem da proda Harija Kejna

Objavljeno: 20.03.15 u 09:38

Trener Aston Vile Tim Šervud izjavio je da je lično on, svojevremeno dok se nalazio na klupi Totehema, zaustavio upravu u nameri da proda sadašnju zvezdu ovog kluba, Harija Kejna.

Sjajni 21-godišnji centarfor eksplodirao je ove sezone pod kapom menadžera Mauricija Poketina postigavši do sada 26 golova u svim takmičenjima, uključujući 16 pogodaka u Premijer ligi, piše goal.com.

Šervud je sarađivao sa Kejnom kao menadžer Totehema, a pre toga i radeći u mlađim kategorijama ovog kluba. On je izjavio da se borio sa upravom tadašnjeg kluba da zadrže Kejna u klubu.

– Neću da navodim nikakva imena, ali ono što mogu da kežem jeste da sam se borio da zadržim Kejna u Totehemu – otkrio je Šervud i dodao:

– Sjajno je što sam uspeo da se oduprem nameri uprave da ga se reši prošlog januara, zato što je upravo to doprinelo da danas postane prava zvezda Totehema. Nikada ne bih dozvolio da ode iz kluba dok sam ja bio tamo – kaže Šervud.

– Neverovatno je želeti da prodaš igrača koji je ponikao u klubu i koji igra u rodnom gradu. Smatrao sam da je loše to što je klub prodao Džejka Livermorao i Stivena Kokera – dodao je Šervud.

– Pogrešno je to što klubovi konstatno troše ogromne pare na angažman fudbalera iz drugih zemlja za koje je pitanje kako će se prilagoditi. Klubovi bi morali više da veruju igračima koji poniču tu i koji znaju sistem, a ne da slušaju uticaj raznih spoljnih ljudi koji pokušavaju da prodaju svoje igrače – kaže Šervud.

– Da je Totehem doveo u januaru nekog skupog igrača navijači bi bili oduševljeni. Međutim, nisam siguran da bi bilo ko uradio za taj klub ono što je Kejn uradio ove sezone – podvukao je menadžer Aston Vile.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter