2
AdmiralBet ABA Liga

PILEPIĆ STREPI UOČI POLUFINALA: U Pioniru nikada nisam bio ni blizu pobedi! Lakše se nosimo sa Budušnošću

Objavljeno: 20.03.15 u 17:45

Nijedna ekipa ne bi volela da u završnici ABA lige naleti na Partizan koji je specijalista za tempiranje forme kada se igra za trofeje i nanizao je 12 pobeda. Izuzetak nije ni Cedevita, pa košarkaš Fran Pilepić otvoreno kaže da vi više voleo da njegova ekipa u polufinalu plej-ofa Jadranske lige igra protiv Budućnosti, a ne protiv Partizana.

– Hteli bismo da izbegnemo Partizan i Pionir. Ja nikad nisam ni pobedio u Pioniru, nisam bio ni blizu. Tamo je dosta neprijatno igrati. Naravno, ako Partizan pobedi u poslednjoj utakmici, mi ćemo to prihvatiti i odigrati protiv njih što je moguće bolje i hrabro, kako bismo pokušali da dođemo do finala – rekao je Pilepić.

Cedevita je, kolo pre kraja regularnog dela takmičenja u Jadranskoj ligi, četvrta na tabeli sa skorom od 17 pobeda i osam poraza. Pobedu više od zagrebačkog tima imaju Partizan i Budućnost, tako da će posle poslednjeg kola znati i parovi polufinala.

„Izabrali bismo Budućnost i nadamo se, da će pobediti Partizan u poslednjem kolu. Razlog je naravno to što smo dva puta ove sezone dosta lagano pobedili Budućnost, imamo odgovore na sva njihova oružja. Nemaju neki preterani individualni kvalitet, jaki su kao ekipa, ali jaki smo i mi“, rekao je Pilepić.

Pilepić je naveo da je cilj njegove ekipe na početku sezone bio da bude medju četiri najbolje, što je i ostvareno, ali da bi sezona bila i uspešnija da su do kraja imali šansu da se bore za drugu poziciju na tabeli.

„Dosadašnji deo sezone bih ocenio dosta uspešnim. Naravno da bi bilo dobro da smo se do kraja borili za drugu poziciju, jer bi nam to olakšalo borbu u plej-ofu. Ali, kao što svi znamo, plasman među četiri najbolje ekipe bio je naš cilj tako da je sezona što se tiče Jadranske lige više pozitivna nego negativna“, rekao je igrač Cedevite.

Košarkaši Cedevite u 26. kolu Jadranske lige gostuju Solnoku u nedelju od 19.h.

hotsport.rs       

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter