0
Košarka

NBA: Hardenu rekord karijere od 50, Minesota bolja od Niksa u derbiju začelja (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.15 u 09:00

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo svega četiri meča. Ipak, uzbuđenja je bilo pregršt.

Veče je počelo u Medison Skver Gardenu u kojem su se susrele najlošije ekipe Istočne i Zapadne konferencije, domaći Niksi i gostujući Voriorsi.

Duel ekipa približnog (odsustva) kvaliteta bio je neizvestan, na kraju je završio u produžetku nakon što je Kevin Martin promašio šut za trijumf Minesote sa zvukom sirene. Ipak, „Vukovi“ su imali snage da trijumfuju u dodatnih pet minuta.

Kevin Martin je ubacio 22 poena, a Endru Vigins i Zek Lavin dodali su po 20. Šampion u izvođenju atraktivnih zakucavanja je upisao i 7 skokova i 4 asistencije. Kod Niksa najbolji je bio Lengston Galovej sa 21 košem, dok je 20 postigao Aleksej Šved.

 Nakon toga u Tojota Centru u Teksasu navijači su mogli da pogledaju spektakularni šou Džejmsa Hardena u kojem je ekipa Hjuston Roketsa „počistila“ Nagetse u regularnoj sezoni.

Fantastični Džejms Harden radio je šta je hteo, masakrirao je odbranu ranjivih Nagetsa sa svih pozicija, a najviše, kao i obično, sa linije penala, i na kraju je stigao do rekorda karijere od 50 poena.

Bradonja“ nije dominirao u šutu iz igre gađajući svega 12-27 iz igre te 4-12 za tri poena. Međutim, na liniju za slobodna bacanja otišao je čak neverovatnih 25 puta odakle je pogodio 22. Kod potučenih Nagetsa Rendi Foj je ubacio 23.

 Ekipa Finiksa na jedvite jade je savladala neugodni Nju Orlins. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio Markif Moris koji je ubacio 17 poena uz 13 skokova.  I na kraju ekipa Jute Džez je savladala Lejkerse. Gordon Hejvord je, kao po običaju, bio najefikasniji igrač svog tima sa 22 poena.

Rezultati
Hjuston – Denver 118:108
Minesota – Njujork 95:92*
Finiks – Nju Orleans 74:72
LA Lejkers – Juta 73:80

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter