0
Evroliga

TEŠKO JE I ZAMISLITI TU MAGIJU: Teo najbolje zna svoje granice!

Objavljeno: 19.03.15 u 18:56

Najbolji košarkaš Srbije i njen kapiten Miloš Teodosić smatra da još nije pokaza sve što zna i da još ima mesta za napredak. Što se tiče CSKA, bolji je nego prethodnih godina…

Selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević priželjkuje da CSKA osvoji Evroligu, ali je i sam podsetio na Partizan i 1992. godinu, kada je Huventid bio favorit. U intervjuu za portal ’Eurohoops’ Teo je govorio o neuspesima na završnim turnirima Evrolige.

U poslednje tri godine Teo je igrao na završnom turniru Evrolige, ali još uvek nema najvredniji evropski klupski trofej.

Da li se slažeš da je CSKA ove sezone tim koji je bolje izbalansiran nego što je tio bio slučaj u prethodnim sezonama?

– Da, slažem se. Uloge su jasnije nego prošle sezone, svi imaju osećaj da su korisni i srećni su. Trener Itudis je ključan faktor za te stvari, jer nam je dao slobodu. On uspeva da izvuče kvalitet iz svakog igrača – počeo je Teo priču.

Favoriti ste za mesto na završnom turniru u Madridu. Prethodnih godina niste uspevali da idete skroz do kraja i osvojite titulu. Da li vam ti neuspesi pomažu da budete još odlučniji ili postoji još veći strah od poraza?

– To je veoma dobro pitanje. Iskreno, ne znam kako da odgovorim, verovatno je najbolje da sačekamo da dođe taj trenutak i vidimo. Ja verujem i mislim da ćemo otići na završni turnir, sada smo iskusniji, sazreli smo. Ipak, ne mogu da predvidim šta će se dogoditi.

Na završnom turniru nije reč samo o igri, veliki uticaj ima i psihologija.

– Naravno, taj psihološki faktor je izuzetno važan. Moramo da budemo jaki u glavi i ostanemo koncentrisani.

Ti si među najdarovitijim igračima u Evroligi. Najveći evropski igrači koji su obeležili istoriju ovog takmičenja, dostigli su vrhunac u periodu od 27. do 33. godine. Da li tvoje vreme tek dolazi?

– Nadam se da je tako. Ne volim da govorim o sebi. Ako uspem da napravim nešto veliko, voleo bih da do pokažem na parketu.

Tokom Svetskog prvensttva 2014. videli smo najboljeg Miloša Teodosića do sada, da li možeš da budeš još bolji?

– Videćemo. Ja mislim da postoji još bolji Miloš, ali nije važno šta ja mislim, već šta pokazujem na parketu – zaključio je Teo, koji danas puni 28 godina.

Ovo je rođendanska čestitka CSKA.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter