0
Domaći fudbal

FOTO: redstarbelgrade.info

NA DANAŠNJI DAN: Moćna Zvezda zgazila Real Madrid (VIDEO)

Objavljeno: 19.03.15 u 11:55

Danas srpski klubovi u evropskim utakmicama uglavnom služe kao topovska hrana gotovo svim timovima sa prostora „Starog kontinenta“.

Vremena kada su pred srpskim velikanima drhtali slavni evropski klubovi ugašeni su negde sa gašenjem bivše nam države. 

Međutim, sećanja ni dan danas ne blede.

Kao što većina navijača Crvene zvezde dobro pamti 1991. godinu i osvajanje „ušatog pehara“ iz Barija, tako starije generacije i dan danas prepričavaju ono što se 19. marta 1975. godine dogodilo na „Marakani„…

A tog marta na sadašnjem stadionu „Rajko Mitić“ okupilo se 100.000 ljudi kako bi gledalo duel crveno-belih sa velikim Real Madridom.

Bila je to ista sezona u kojoj je Zvezda stigla do polufinala tadašnjeg Kupa pobednika Kupova. Sezona u kojoj su crveno-beli pali od Ferencvaroši

Šestostruki šampion Evrope stigao je u Beograd na revanš 1/4 finala KPK sa zamašnom prednošću iz prve utakmice.

Golovima Karlosa Santiljane i Gintera Necera Real je pobedio Crvenu zvezdu na „Bernabeuu“ ali se ispostavilo da prednost dva gola nije bila nedostižna. Pogotvo ne na kao oko punoj „Marakani“.

Evo kako je sve to izgledalo…

 

Bilo je to vreme kada su za Zvedu igrali:  Ognjen Petrović, Bratislav Đorđević, Dragan Nikitović, Petar Baralić, Mihalj Keri, Branko Radović, Slobodan Janković, Vladimir Petrović, Dušan Savić, Sead Sušić (od 75′ Radivoje Ratković), Dragan Džajić (od 84′ Zoran Filipović)

Vreme trener: Miljenko Mihić. Vreme kada je srpski fudbal nešto značio. Vreme kada je padao i slavni Real. Danas su neki drugi dani. A nama ostaje da se sećamo i da će se jednog dana, baš kao što pevaju Delije: „vratiti slavni dani naše (srpske) prošlosti“. 

 hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter