0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

RADONJIĆ: Uz pomoć Delija do pobede nad Barsom!

Objavljeno: 18.03.15 u 13:07

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ekipa ne oseća dodatni pritisak pobede nad Barselonom, kojom bi zadržala šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige.

– Spremamo se kao za bilo koji meč ove sezone, veći pritisak ne postoji i posle skora 1-7 pričao sam da ćemo svaku utakmicu igrati maksimalno motivisani. Nadam se da ćemo odigati dovoljno dobro i iznenaditi velikog protivnika – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u “Kombank areni”.

Crnogorski trener istakao je da je Barselona i ove sezone jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige.

– Odigrali su kvalitetno prvu fazu, dok su u Top 16 zbog velikih problema sa povredama krenuli malo slabije, ali su ponovo u dobrom momentu. Real je prvi, ali je Barselona pobedom u Atini i nad Makabijem bliža drugom mestu. Predvodi ih iskuni Huan Karlos Navaro, tu je superstar Hezonja, kao i Oleson i Tomić – naveo je Radonjić, dodavši da će i ovaj meč propustiti Branko Lazić, a da će se u subotu znati koliko će tačno odsustvovati.

– Nećemo da žurimo sa njegovim povratkom, situacija je bolja. Nema tajanstvanosti, procenili smo da mu je potreban odmor i da možemo bez njega u ovom periodu. Želimo da ga sačuvamo za plej-of – objasnio je Radonjić. 

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

On je dodao da crveno-beli ne smeju da ponove meč iz Barselone, kada su napravili mnogo grešaka i poraženi sa 92:77.

– Barselona nema mnogo slabih tačaka. Moramo da igramo dosta bolje, sposobni su da za kratko vreme reše meč. Pokušaćemo da pariramo favoritu i uz pomoć publike napravimo iznenađenje.

Radonjić se istakao da je primetan napredak u ekipi u odnosu na početak godine.

– To nije slučajno, bili smo opterećeni obavezama u Kupu i povredama, da njih nije bilo verovatno bismo pobedili Žalgiris, ali idemo dalje. Nadam se da ćemo nastaviti da podižemo formu – rekao je Radonjić.

Utakmica 11. kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Barselone igra se u četvrtak od 19.15 u “Kombank areni”.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter