0
Evropske lige

FOTO: marca.com

SJAJAN REZULTAT: Marselo u knjigama rekorda Reala

Objavljeno: 17.03.15 u 08:20

Kao što je dobro poznato, ekipa Real Madrida minulog vikenda je sa 2:0 savladala Levante. Na taj način brazilski superstar „Kraljvskog“ kluba ispisao je istoriju tima sa „Santjago Bernabeua“.

Marselo je u klub došao pre osam godina za „samo“ 7 miliona eura i pokazalo se, to je jedna od najboljih kupovina Real Madrida u poslednjih desetak godina.

Legendarni Roberto Karlos smatra se najboljim levim bekom u istoriji i kada je 2007. napustio Madrid, bilo je teško poverovati da će „Los Blankosi“ naći pristojnu zamenu.

Ipak, Madriđani su zaboli džek-pot su iz prve ruke. Nekadašnji „klinac iz Fluminensea“ je izrastao u igračinu, a danas se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji.

Real je u nedjelju svladao Levante, a Brazilac je po nepisanom pravilu odigrao svih 90 minuta i ušao u istoriju, čisto da ne ispadne kako to čini isključivo CR7 u ovom klubu.

Naime, trijumf nad Levanteom je 161. pobeda Marsela sa Realom u Primeri pa se po broju trijumfa Realovih stranaca u prvenstvu izjednačio sa Santamarijom na 3. mestu večite liste.

Ispred njega su ostale samo dve legende, Alfredo Di Stefano koji ima 191 pobedu i Roberto Karlos sa 211. Marselo ima tek 26 godina i kroz tri sezone bi mogao da se popne sam na vrh, piše goal.com.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter