0
Rekreativo

ZA POČETNIKE: Ovo su najbolje vežbe za gubljenje kilograma

Objavljeno: 16.03.15 u 19:44

Rešili ste da smršate i razmišljate odakle da krenete? Počeli ste sa dijetom, ali jasno vam je da to nije dovoljno i da morate da se pokrenete.

Dajemo vam predlog vežbi koje su najvažnije vežbe za gubljenje kilograma.

1. Trbušnjaci

Stomak je jedna od najkritičnijih tački na telu žene. Jasno vam je da morate da radite trbušnajke, a vi za početak nađite oni koji su vam najmanje naporni, pa sa vremenom kombinujte.

2. Trčanje

Ukoliko baš niste u formi i toliko mnogo ste se ugojili, počnite sa brzim hodanjem, pa kasnije pređite na lagano trčanje, pa trčanje. Trčanje je jedan od najboljih načina za gubljenje kilograma, posebno kad su u pitanju početnici. 

3. Preskakanje konopca

Preskakanje konopca je odlična kardio vežba. Uz to, ne treba vam posebna oprema i veoma je jeftina.

4. Sklekovi

Svaki profesionalni trener bi se složio sa konstatacijom da bez sklekova nema ni dobre vežbe. Kad se izvežbate i počnete ih raditi ispravno videćete koliko ćete grupa mišića aktivirati ovom jednostavnom vežbom.

5. Plivanje

Ako imate problem sa ravnotežom ili sa zglobovima plivanje je daleko najbolja vežba za vas, jer rade gotovo svi mišići. Uz to, napor nije veliki. Uključite se u neki čas aerobika u vodi ili jednostavno plivajte krugove u bazenu. 

6. Vožnja bicikla

Vožnja biciklom je veoma dobr i efektna vežba kad su početnici u pitanju. Odaberte rutu i okrećite pedale…

7. Joga

Joga je izvrsna vežba, jedna od retkih nakon koje se nećete osećati iscrpljeno nego puni energije. Ovo je savršen način za gubitak kilograma i sagorevanje kalorija. 

Upražnjavajte neke od ovih vežbi od 20-30 minuta pet dana nedeljno i bićete na sjajnom putu da izgubite kilograme na pravi način.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter