6
Košarka

FOTO: Twitter

SRCE JAČE OD BOJA: Peđa Stojaković igrao za Zvezdu, ali bi u Evropi ipak igrao samo za crno-bele

Objavljeno: 16.03.15 u 11:30

Na spomen imena Peđe Stojakovića gotovo da nema osobe u Srbiji koja prvu asocijaciju neće imati na dres – Sakramento Kingsa.

Osmi najbolji trojkaš u istoriji NBA lige i bivši Ol-star danas je promoter „letećeg cirkusa“, međutim pre nego što je otišao u SAD, srpski internacionalac imao je i evropsku karijeru.

Kao što je dobro poznato, sjajni „snajperista“ počeo je u Crvenoj zvezdi, odakle je otišao put grčkog PAOK-a. I dan danas on nema dilemu i priznaje da mu je bratski klub beogradskog Partizana jedini u kojem bi mogao sebe da zamisli na „Starom kontinentu„.

– Vezan sam za PAOK. Ne mogu da zaboravim period u ovom klubu i sve ono što su mi pružili klub i navijači. Nisam mogao da budem hladan i da se ponašam kao suvi profesionalac. Uvek sam pričao sa saigračima i razgovarali smo o tome da je PAOK najbolji klub u Evropi i da bi napustili klub samo zbog NBA lige. Nisam mogao sebe da zamislim u bilo kom drugom klubu na Starom kontinentu, iako sam imao ponudu Panatinaikosa pred sam odlazak u Ameriku. Živeo sam dugo u Solunu i zaista sam imao sreće da me ljudi zavole i da ja zavolim grad. I danas to nosim u sebi – rekao je Stojaković grčkim medijima.

On se potom osvrnuo i na svoju karijeru.

– Ponosan sam na svoju karijeru. Kao sportista uvek sam bio sebičan, ali na dobar način. Uvek sam pred sebe stavljao visoke ciljeve i želeo sam da napredujem. Iako je bilo ponuda iz NBA i Evrope, hteo sam da završim karijeru onako kako sam zamislio. Nisam želeo da se povučem puzeći. Znate, smatram da ako vas neko plaća, vaše igre moraju da budu srazmerne toj plati. Nisam hteo da varam ljude i da koristim svoje ime da bih zaradio novac – jasan je Stojaković.

hotsport.rs

0
0

6 Komentara

  1. Морам да похвалим овог новинара који је написао овај текст!!!!!!!Сву нашу пажњу је привукао а ни у наслову ни у тексту не спомиње Партизан,а коментари су пуни спомињања Партизана!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Болеснички вадите ствари из контекста. Човек одговара на питања грчких медија и сигурно да га нису упитали „Звезда ИЛИ ПАОК“, а ви одмах „само један клуб“. Смешан вам је тај приступ, али лако вас је прочитати, мељете воду на Партизанов млин, не мари, само шљакајте… Нисмо мутави да не разликујемо фејк од правих ствари.

    0
    0
    Odgovori
    • Kako niste mutavi da ne razlikujete „fejk“ od pravih stvari? Pa navijaš za fmp iz Železnika, a nosiš dres i šal CZ sa Malog Kalemegdana… :p A što se njegove igre u CZ tiče tek to je smejurija… Igrao par meseci, dobijao priliku na kašičicu i kako je sam izjavio ranije , pobegao glavom bez obzira odatle… A vi se samo ložite, da je gan! 😀 axaxaxaxa

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter