0
Ostali sportovi

SL: Fića i Bane predvode mlade snage u duelu sa Nemcima

Objavljeno: 16.03.15 u 16:37

Reprezentacija Srbije je u nedelju uveče stigla u Hotel Šumarice u Kragujevcu. U ovom gradu sutra u 18.00 časova igra meč petog kola u grupi Svetske lige.

 

Pobeda donosi i definitivan plasman na završni turnir koji će u Bergamu biti održan u drugoj polovini juna. Zanemarljive šanse ima Rusija koja sutra dočekuje Španiju a zatim 14.aprila dolazi u Kruševac.

Srbija je u Hamburgu slavila protiv Nemačke 19:10. Sutra će od iskusnijih biti u sastavu Filipović i golman Mitrović, draž Evropskog prvenstva su osetili Mandić i Ranđelović dok su svi ostali ne računajući deibtante Drašovića i Manojlovića osvojili FINA Kup u Almatiju.

– Uvek nam je dobro u Kragujevcu i siguran sam da će tako biti i ovoga puta. Zahvalan sam i gradu i klubu Radnički. Imamo priliku da nastavimo pobedničku seriju i siguran sam da će ova mlada ekipa da uradi sve da dobrom igrom i pobedi i zadovoljni tribine za koje se nadam da će biti pune – kazao je selektor Dejan Savić.

Filip Filipović, koji je u Radničkom proveo dve lepe godine, je rekao:

– Drago mi je što ćemo igrati u podmlađenom sastavu. Mladim momcima je potrebna podrška publike i siguran sam da će navijači popuniti tribine. Takođe sam zadovoljan što sam ponovo u gradu u kojem sam proveo dve lepe godine. Biće zanimljiv meč jer Nemci dolaze u najjačem sastavu, a sa druge strane videćemo koliko mi možemo u ovom. Pobedom rešavamo prvo mesto i verujem da ćemo biti uspešni.

Golman Branislav Mitrović je istakao:

– Videlo se na prvom treningu da se niko od momaka ne žali na umor iako su neki igrali u nedelju tešku utakmicu. Tako i treba da bude kada se igra za Srbiju. U reprezentaciji nema umora, svi problemi se zaboravljaju. Nemci nam po stilu ne odgovoraju ali uvek nađemo rešenje i pobedimo. I sada sam optimist.

Utakmica počinje u 18 sata, a prenos je na RTS. Biće ovo dobra prilika da Krahujevčani pozdrave najboljeg vaterpolistu na svetu, logićno i u Evropi, svog prošlogodišnjeg kpitena Filipovića, ali i da pruže podršku mladim mocima. Oni su naša budućnost.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter