FOTO: STARSPORT
in , ,

NOVI SELEKTOR GRBIĆ: Da vratimo Srbiju u svetski vrh! (FOTO)

Novi selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da će učiniti sve da reprezentacija pod njegovim vođstvom nastavi da niže uspehe kao kad je on igrao.   

Grbić je prošlog meseca imenovan za selektora, a na toj funkciji je zamenio Igora Kolakovića, i to tek nešto više od pola godine pošto je završio igračku karijeru.

Jedan od najboljih tehničara u istoriji je bio član nacionalnog tima koji je 2000. godine ostvario najveći uspeh u odbojci na ovim prostorima, osvajanjem olimpijskog zlata u Sidneju. Pored tog zlata, Grbić je sa reprezentacijom osvojio još 18 medalja od 1995. do 2010. godine.

– Nadam se da će moje najbolje biti dovoljno dobro da reprezentaciju vratimo u svetski vrh. Imamo dovoljno dobrih i kvalitetnih momaka na svakoj poziciji i velike su šanse da budemo konkurentni na svim takmičenjima. Ono što mogu da obećam je da ćemo dati sve od sebe, a teren će pokazati da li će to biti dovoljno – rekao je Grbić na zvaničnoj prezentaciji u hotelu „Metropol“.  

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Grbić je istakao da dolazak na klupu Srbije predstavlja veliku čast, ali pre svega obavezu zbog odnosa koji ima prema reprezentaciji.

– Ljubav prema reprezentaciji i državnom dresu bratu i meni preneo je otac koji je bio kapiten selekcije koja je osvojila prvu medalju. Igranje za Srbiju Vladimiru i meni bilo je nešto što se podrazumeva i za šta smo živeli. Ta ljubav nikad nije prestala da jenjava i moje srce je uvek bilo ovde. Nadao sam se da ću se jednog dana vratiti, ali nisam da će biti tako brzo posle samo sedam meseci – naglasio je Grbić.

Grbić je rekao da još uvek nije kompletirao stručni štab, ali da će mu u radu pomagati poznati italijanski trener Kamilo Plači, Saša Joksimović, doktor Ljuban Martinović i Laslo Lukač.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić izrazio je zadovoljstvo zbog povratka mlađeg od braće Grbić u najbolju selekciju Srbije.

– Neizmerno smo srećni jer će Grbić biti selektor, ali i svesni koliko je težak zadatak pred njim. Znamo koliko je bio uspešan, a poznavajući ga sigurno će želeti da bude još bolji u novoj ulozi. Želimo ponovo da budemo olimpijski pobednici na nekom od narednih turnira – izjavio je Boričić i uručio Grbiću trenerku reprezentacije.

Predstavljanju Nikole Grbića prisustvovao je i njegov brat Vanja, aktuelni potpredsednik OSS, zatim državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i mnogi drugi iz sveta sporta i odbojke.  

Podsetite se zbog čega je Nikola Grbić jedan od najvećih u istoriji odbojke:

hotsport.rs/tanjug

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0
5

Promocija – Nikola Grbić i zvanično selektor

ĐUKIĆ: U lošoj smo situaciji, ali borićemo se do kraja