1
Košarka

NBA: Vestbruk nastavio dominaciju, Irving ponovo nepogrešiv (VIDEO)

Objavljeno: 16.03.15 u 08:24

U nastavku NBA lige tokom nedelje na repertoaru je bilo osam utakmica.

NBA „Sunday Showcase“ počeo je u Oklahomi u kojoj su domaći Tanderi ugostili Čigao Bulse. Navijači su željno čekali novi šou Rasela Vestbruka, ali je plej domaćih počeo hladan kao led šutiravši tek 1-8 iz igre u prvoj deonici.

Međutim, drugi deo meča doneo je i drugu priču za sjajnog Rasa. Fenomenalni Ol-star na kraju je meč okončao sa 36 poena, 11 skokova i 6 asistencija za novi trijumf svog tima. Treba istaći da je Nikola Mirotić potvrdio svoju kandidaturu za nagradu Rukija godine (uz Endrua Viginsa) pošto je noćas ubacio 27 poena.

 

Još jedan derbi odigran je sinoć u NBA ligi. Ekipa Hjustona otišla je u crveno-plavi deo Stejpls Centra u Los Anđelesu i na kraju upisala trijumf u meču prepunom preokreta i uzbuđenja. Verovatno budući MVP, Džejms Harden, počeo je sjajno u prvom poluvremenu ubacivši 24 od svojih 34 poena.

Međutim, u nastavku je Kris Pol preuzeo „Bradonju“ u odbrani i stavio ga u džep. Treba istaći da je ovo bio meč u kojem se na teren vratio Blejk Grifin nakon duže pauze zbog infekcije lakta, ali se Ol-star Klipersa nije proslavio. On je završio sa 11 poena, 11 skokva i 8 asistencija, ali je u ključnom napadu za izjednačenje u foto-finišu meča pošto je napravio faul u napadu.

A onda je ekipa Denvera pobedila Pelikanse u meču večeri koji je rešen tek nakon dva produžetka. Entoni Dejvis, neverovatni krilni centar Nju Orlins Pelikansa, nije upisao tripl-dabl, ali se našao na mali korak od kvadripl-dabla pošto je utakmicu finiširao sa 36 poena, 14 skokova, 9 blokada i 7 asistencija.

Pelikansima je bila potrebna pobeda da bi ostali u trci za Oklahomom za plej-of kartu, ali ni suluda partija Dejvisa, ni 25 poena, 10 asistencija i 9 skokova Tajrika Evansa nisu pomogli timu iz Nju Orlinsa. Blistao je Vil Barton koji je procvetao nakon trejda iz Portlanda, noćas je za Denver ubacio 25 poena uz 9 skokova.

Ekipa Klivlenda gostovala je u Orlandu. Pre nekoliko mečeva Lebron Džejms odlučio je da zaigra bez trake na glavi, a noćas je crnogorski internacoinalac Nikola Vučević zaigrao po prvi put sa trakom oko glave. Uz to je dodao i 22 poena i 15 skokova, ali je to premalo za Kajrija, „Kralja“ i ekipu.

Motivisan obaranjem ličnog i klupskog rekorda, Kajri Irving imao je ponovo svoj šou. Noćas nije ubacio 50+ poena, stao je na „svega“ 33, ali je iz igre bio gotovo bezgrešan pošto je pogodio čak 12 od svojih 15 šuteva. Kada se na to „zalepi“ i solidnih 21 poena, 12 asistencija i 8 skokova od Lebrona, te 25 od Džej Ar Smita, jasno je da Orlandu nije ostalo mnogo nade u ovom susretu. 

Košarkaši San Antonio Sparsa nisu imali problem da reše meč sa Minesotom. Kavaji Lenard je ubacio 15 poena. Portland je uz pomoć 24 koša Lamarkusa Oldridža zatvorio susret sa Torontom, Finiks je bez većih problema pobedio Njujork uz 21 poen, 11 asistencija i 9 skokova Erika Bledsa, a Denis Šruder je predvodio Hokse do trijumfa nad Lejkersima sa rekordom karijere od 24 poena i 10 asistencija.

Rezultati:

Čikago – Oklahoma 100:109
LA Klipers – Hjuston 98:100
Nju Orlins – Denver 111:118
Orlando – Klivlend 108:123
San Antonio – Minesota 123:97
Toronto – Portland 97:113
Finiks – Njujork 102:89
LA Lejkers – Atlanta 86:91

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter