0
Košarka

DEVET MESECI KASNIJE: Stigla ‘prinova’ u Humsku

Objavljeno: 16.03.15 u 16:19

Partizan je još u junu prošle godine došao do 21. naslova šampiona države i 13. tutule u nizu. Beše to pre devet meseci, ali pehar je na svoje mesto, u trofejne vitrine, stigao tek pre nekoliko dana.

Svi se dobro sećaju velikog skandala na kraju finalne serije Superlige, kada su Delije posle četvrtog meča (21. jun) ukrale i oštetile veliki prelazni šampionski pehar. Tadašnji kapiten Zvezde Marko Simonović je čak podigao pehar i slavio sa navijačima na tribini… Pehar je na svoje mesto, u Humsku, stigao tek pre desetak dana, saznaje Kurir.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

Dakle, Košarkaškoj ligi Srbije trebalo je devet meseci kako bi pehar bio popravljen, a učinio je to majstor Milan, koji ga je i napravio. Inače, taj trofej je unikatan, osmišljen još još 2007. godine i njegova izrada koštala je oko 1.000 evra. Sastoji se iz metalnih delova koji su pozlaćeni i posrebreni, a drvena osnova takođe je obrađena na specijalan način. 

Podsetite se haosa oko dodele pehara, ali i crtanog filma o tome. Košarkaši crno-belih i Grobari slavili su i bez pehara.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter