0
Košarka

VIZITA: Basket reprezentacija Srbije posetila Red Bull trening centar

Objavljeno: 15.03.15 u 11:53

Nakon atletičarke Ivane Španović i basketaški tim Dajte Pare Za Čarape Male (Novi Sad) posetio je Red Bull dijagnostik i trening centar (DTC) u Austriji.

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić tamo su proveli nekoliko dana na opsežnim testiranjima svojih fizičkih sposobnosti.

– U karijeri se do sada nismo susreli sa ovakvim načinom testiranja, sve je bilo jako detaljno, a ljudi u DTC-u su se maksimalno potrudili. Dobili smo tačne analize svog trenutnog fizičkog stanja, a stručnjaci su nam rekli na šta treba da obratimo pažnju kako bismo došli do željene forme za predstojeću sezonu –  kaže Ždero.

Aktuelni vicešampioni sveta  prošle godine imali su izuzetno uspešnu sezonu u kojoj su, između ostalog, osvojili i FIBA Svetsku turneju kao i FIBA All Star turnir u Kataru. Ovi momci važili su za jedan od najbolje uigranih timova na terenu, pa nema sumnje da će im saveti koje su dobili pomoći da pomere svoje granice.

– Neki rezultati su nas iznenadili pozitivno, a neki negativno, mada suština testiranja i jeste da otkriješ stvari u kojima si slab kako bi znao na čemu da radiš i šta treba da ispraviš. Zaista nam puno znače adekvatne smernice koje ćemo pratiti kako bismo svoje telo doveli u što bolje stanje i izbegli eventualne povrede – rekao je Savić.

U svoj redovan trening program ova fantastična četvorka će ubaciti i neke vežbe koje su, prema njihovim rečima, neočekivane.

– Preporučili su nam puno vežbi za snagu, takođe i vežbe disanja koje će nam pomoći da u završnici meča imamo veću koncentraciju. Savetovali su nam da u pripremnom periodu vozimo bicikl, takve vežbe na primer nismo očekivali – kaže Majstorović.

Naši basketaši su i promoteri prvih Evropskih igara u Bakuu ove godine, a pred njima je izuzetno zahtevna sezona koja počinje u aprilu u Češkoj.

– Baš kao i prošle godine, sezonu otvara turnir u Pragu za koji nas vežu lepe uspomene. Nakon toga nas čekaju Evropske igre 22. juna u Bakuu i potrudićemo se da igramo na što više turnira u prvom delu godine. Druga polovina godine nosi velike izazove, bukvalno ćemo svakog vikenda igrati negde. Počinjemo sa Sankt Peterburgom, a slede Holandija, Moskva, Talin, Bukurešt i Sao Paolo, i nadamo se da ćemo izboriti mesto na više od jedne Svetske turneje ove sezone – rekao je Domović.

 hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter