0
Fudbal

MESI: Jurim rekord Batistute

Objavljeno: 14.03.15 u 08:28

Zvezda Barselone Lionel Mesi smatra da će poraz od Nemačke (1:0) u finalu prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Brazilu samo podići kvalitet reprezentacije Argentine pred takmičenje južnoameričkog kontinenta Kopa Amerika, koje će se održati u Čileu od 11. juna do 4. jula ove godine.

„Gaučosi“ će igrati u grupi B sa selekcijama Urugvaja, Paragvaja i Jamajke.

– Kopa Amerika dolazi u specifičnom trenutku jer smo prošle godine bili u finalu Svetskog prvenstva i zamalo ga osvojili. Ipak, mislim da će sama ta činjenica da nas ohrabri da krenemo dalje i okrenemo se budućnosti ma šta ona nosila – kazao je Mesi i nastavio:

– Postoji nekoliko favorita za osvajanje Kopa Amerike. Naveo bih one koji se često licitraju za osvajanje pehara, a tu su Brazil, Kolumbija, Urugvaj i, naravno, Argentina. Takođe, ne smemo da potcenimo ni druge reprezentacije.

– Osećam da se ljudi sve jače identifikuju sa reprezentacijom i da se zadovoljstvo i podrška samo povećavaju. Mislim da je podrška nacionalnom timu bila najveća kada smo stigli u finale Svetskog prvenstva prošle godine.

Pored napadača katalonskog giganta u špicu Argentine su i Gonzalo Iguain, Karlos Tevez i Serhio Aguero, ali Mesi se ne usuđuje da kaže da je ova napadačka grupa najbolja na svetu.

– Ne mogu da kažem da je to najbolja napadačka grupa, ali tvrdim da smo dobra ekipa koja je dobro popunjena na svim mestima u timu. Svako od nas želi da da sve od sebe reprezentaciji i da osvoji nešto sa njom. Bilo bi najbolje kada bi to bio Mundijal.

Mesiju koji je za nacionalni tim postigao 45 golova nedostaje još samo 12 pogodaka da sruši nacionalni rekord Gabrijela Batistute (56).

– Statistiku ostavljam medijima. Stvarno nisam fokusiran na obaranje tog rekorda. Želim samo da pobeđujemo kao tim – podvukao je Mesi.

Mesi bi ovog leta mogao da napusti Barsu, a samo dva kluba na svetu imaju novca za njegov transfer. Saznajte koji su to klubovi.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter