0
Evropske lige

DEKO: Mesi je čist talenat, CR7 je čist rad, a Ronaldinjo je nešto sasvim drugo

Objavljeno: 14.03.15 u 10:23

Gotovo da nema osobe koja je sredinom „dvehiljaditih“ pratila dešavanja na svetskoj fudbalskoj pozornici a da i dan danas kroz sećanje, barem s vremena na vreme, ne provuče legendarnog Ronaldinja, možda i najavangardnijeg fudbalera u modernoj istoriji ove igre.

Bivši fudbaler PSŽ-a i Barselone jedan je od onih igrača koji se mogu pobrojati na prste kome je, posle spektakularnih pogodaka, klicao i aplaudirao čak i „Santjago Bernabeu„.

Slično mišljenje ima i bivši fudbaler Porta, Barselone, Čelsija i Atletika, legendarni reprezentativac Portugalije, brazilskih korena, Deko.

– Leo i Kristijano su drugačiji. Mesi je rođeni talenat, dok, iako poseduje takođe veliki talenat, Kristijano zapanjuće vredno i jako radi na sebi – neverovatan je profesionalac. Teško je izabrati između njih dvojice, ali možda je Mesi najbolji igrač s kojim sam igrao. Ipak, Ronaldinjo je radio stvari koje niko drugi nije… – priseća se Deko.

Kada je reč o najboljem strategu sa kojim je sarađivao, Deko nema dilemu.

– Žoze Murinjo. Mislim da je on najbolji, iako sam imao nekoliko velikih trenera kroz svoju karijeru – Fernando Santos, Karlo Ančeloti, Felipe Skolari… Ipak, Murinjo je neko ko je doneo nešto drugačije. Promenio je mentalitet, doneo je velike ambicije jer tih dana niko u Portugalu nije verovao da neki od naših klubova može da osvoji Ligu šampiona – podvukao je Deko.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter