0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ OTVORENO: Protivnik sam ovakve Evrolige!

Objavljeno: 13.03.15 u 17:10

Trener Partizana Duško Vujošević izrazio je nezadovoljstvo odnosom čelnika Evrolige prema njegovom klubu i izneo je svoje mišljenje o slučaju nepriznavanja regionalne ABA lige od strane FIBA.

Vujošević je podsetio na prošlogodišnji slučaj kada Partizan nije uspeo da kroz fajnal-for ABA lige obezbedi učešće u Evroligi, a čelnici najjačeg evropskog takmičenja nisu crno-belima uputili poziv za učešće, već su ga dobili neki drugi klubovi.

– Lično sam protiv Evrolige koju igraju samo bogati klubovi. Nisam zadovoljan odnosom prema nama i ne želim da se vratim na rušenje trogodišnjeg ugovora u koji su bili uključeni Bora Stanković i Zoran Radović, kao i prekid sistema bodovanja. Partizan je puno puta bio žrtva i van parketa nije mogao da materijalizuje ono što je ostvario na terenu. Prvi put kada nismo izborili plasman u Evroligu nismo dobili poziv da učestvujemo u kvalifikacijama – istakao je Duško Vujošević.

On je ponovio da je Partizanu i svim srpskim klubovima potrebna kvalitetna liga, zbog čega je stao na stranu regionalne lige u sukobu sa FIBA.

– Moj stav je da je bolje da se igra kvalitetnija liga, a Jadranska je svakako jača od svakog prvenstva ponaosob u regionu. Ne iznosim puno svoje mišljenje jer nije odlučujuće i ne želim da klub bude talac toga. Trebalo bi da se razmišlja da se liga podigne na viši nivo kako bi se pomoglo klubovima koji nisu miljenici države. Interes svih klubova je da se igra regionalno takmičenje – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani “Pionir”.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter