0
Evropske lige

KONAČNO SE I ON OGLASIO: ‘Ljude usled raznih dijeta i načina ishrane slabije služi pamćenje’

Objavljeno: 13.03.15 u 17:32

Dugo se čekao odgovor trenera Čelsija Žoze Murinja posle eliminacije iz Lige šampiona od PSŽ-a i sada kada smo ga dočekali,  rekli bismo da je bio baš oštar.

‘Gospodin specijalni’ se nije oglašavao posle (ne)očekivane eliminacije iz najjačeg klupskog takmičenja od PSŽ-a. Neki bi rekli ‘zavukao se u mišju rupu’, a mi bismo rekli, samo je sačekao da se situacija stiša, pa onda uzvrati otrovne strelice.

Ove su bile upućene najglasnijim kritičarima prethodnih dana, Džejmsu Karageru i Grejemu Sunesu, koji su posle revanša na ‘Stanford Bridžu’ rekli da je konačno neko prekinuo patetično ponašanje Čelsijevih igrača. Odgovor je bio baš u Murinjovom stilu.

– Čudnog li sveta, pojedine ljude usled raznih dijeta i načina ishrane slabije služi pamćenje. Čim njih dvojica pričaju o tome znači da imaju problem. Karager je završio karijeru pre dve godine i čini se da je do danas sve o fudbalu zaboravio, a gospodin Sunes je još ranije okačio kopačke o klin, ali pošto sam posle njega bio u Benfiki znam dosta stvari o njemu. Voleo bih da se smejem, ali mi to ne dozvoljava ne samo fudbalsko, već i životno obrazovanje. Mogu samo da kažem da je zavist ljudi iz senke najveća počast koju su moji fudbaleri mogli da dobiju – poručio je Murinjo.

On je i objasnio kako je izgledao njegov susret posle meča sa fudbalerima PSŽ-a, ali i svojim igračima u svlačionici.

– Još u tunelu sam se rukovao sa svakim fudbalerom PSŽ-a, predočio da je zaslužio prolaz. Svakom sam poželeo sreću u nastavku Lige šampion. Tako se ja ponašam posle eliminacije. To je, istovremeno, primer koji slede moji igrači reagujući na loš rezultat. Onda sam ušao u našu svlačionicu, okupio celu ekipu, ne samo fudbalere i rekao: ‘idemo kući, jer nećemo da pričamo pod jakim emocijama’. Tako smo i uradili – objasnio je Murinjo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter