0
Lifestyle

TRAŽITE SPORT ZA SEBE: Evo šta vam može pomoći

Objavljeno: 12.03.15 u 18:58

Želite da počnete da se rekreirate, a ne možete da se odučite kojim sportom biste se bavili? Ili, želite da upišete dete u neku školicu sporta, a ne znate šta mu najviše leži. Pomoć pri donošenju odluke možete pronaći u horoskopu.

Astrolozi su radili raznorazna istraživanja i došli do zaključaka kom znaku prijaju koji sportovi.

Ovan

Pripadnike ovoga znaka privlači svaka vrsta aktivnosti. Omiljeni su im adrenalinski sportovi koji u sebi nose dozu opasnosti kao što su skijanje, surfovanje, vožnja motorom, jahanje ili penjanje po stenama. Budući da je Ovnov vladar bog rata Mars, najviše mu odgovaraju borilački i udarački sportovi kao boks ili karate. Vrlo su takmičarski raspoloženi i mrze da gube. Ne igraju da bi učestvovali, već da bi pobedili.

Bik

Da ih se pita, Bikovi bi se najradije izležavali na peščanoj plaži. Ako baš moraju da se bave nekom fizičkom aktivnošću, izbor im je vrtlarenje, pešačenje, golf, kriket, joga i posezanje za daljinskim. Ako se odluče za neku zahtevniju aktivnost, biće to neka koja iziskuje snagu i izdržljivost, kao što je to veslanje, planinarenje i dizanje tegova, u čemu će uporni Bikovi briljirati.

Blizanci

Predstavnici ovog znaka vole aktivnosti u kojima mogu primene svoj britak um i brzinu, kao što su šah i kartanje. Inteligentni i spretni, posebno vole sportove koji se igraju u parovima i koji zahtevaju okretnost i brzinu kao što su stoni tenis, skvoš, badminton. Društvenog Blizanca zanimaće i takmičarski sportovi i društvene igre. Kao vazdušni znak, privlači ih sve pri čemu se skače i leti, od trampolina i akrobatike do pilotiranja.

Rak

Pripadnici ovoga znaka vole grupne sportove, jer ih ekipe podsećaju na porodicu. Ako se odluče za kakav sport, predaju mu se u potpunosti i skloni su da testiraju svoje mogućnosti do krajnjih granica. Budući da su vodeni znak, obično biraju plivanje, vaterpolo, skokove u vodu, ribarenje, jedrenje i druge vodene sportove, ali znaju da budu izvrsni u golfu, skijanju i hokeju na ledu.

Lav

Lavovi obožavaju sport i rekreaciju, a najviše vole da vežbaju u teretani, gde svi mogu da se dive njihovu lepo oblikovanom telu. Među zadivljenim posmatračima su i oni sami, jer se vole gledati u ogledalu. S obzirom na aristokratski im ukus, Lavovi vole sportove sa dozom glamura i kojima se bave pripadnici kraljevskih porodica kao što su golf, tenis, polo, konjičke i auto-trke.

Devica

Predstavnici Device vole da budu u formi, ali više zbog svog zdravlja, a manje zbog taštine. U skladu sa tim,  najdraži su im sportovi aerobika, joga, plesanje i trčanje. Briljiraju u sportovima koji zahtevaju preciznost i strpljenje, kao što su golf, biljar i streljaštvo, a retko ćete ih naći u nasilnijim sportovima. Privlače ih i intelektualni hobiji, čak i više nego bilo koja telesna disciplina pa se mnogi bave šahom, bridžom, damom i sličnim.

Vaga

Ovim znakom vlada planeta ljubavi i lepote Venera pa će prezirati nasilne i prenaporne aktivnosti. Tipične se Vage sa naglašenom Venerom najčešće bave samo sa ležernom rekreacijom ili sportovima sa estetskom komponentom kao što su tenis, gimnastika, ples, klizanje i sinhronizirano plivanje. Vage traže ravnotežu u svim sferama svog života tako da često praktikuju jogu, meditaciju, tai-chi i druge umirujuće aktivnosti.

Škorpija

Takmičarski su raspoloženi i strastveni u svemu što rade. Škorpije ceo život nastoje da poboljšaju svoju fizičku spremnost i mentalne kapacitete. Jedan su od najjačih horoskopskih znakova, i kao sila prirode – otporni, koncentrisani i moćni; izvrsno im leže karate, boks, rvanje, maraton, mačevanje i fudbal. Budući da im je um prodoran, privlače ih i aktivnosti kao poker, šah i japanska igra go.

Strelac

Najzdraviji od svih znakova Zodijaka karakteriše nepresušna energija. Voli da bude u prirodi na svežem vazduhu, da šeta, planinari, jedri. Nadaren je i za individualne i za kolektivne sportove, a najdraži su mu oni koji zahtevaju preciznost kao streljaštvo, streličarstvo i košarka. Mnogi Strelci izvrsni su u jahanju, trčanju, pešačenju, penjanju po stenama i planinarenju, ali budući da su skloni povredama, trebalo bi da paze kad se bave ekstremnijim sportovima.

Jarac

Što god činio, strpljivi i konstruktivni Jarac ne očekuje brze rezultate i zato bira sportove koji zahtevaju visok nivo strpljivosti, predanosti i koncentracije. Širok spektar sportova koji mu odgovaraju obuhvata razne atletske discipline, dizanje tegova, body-building, planinarenje, penjanje po stenama i skijanje. Izvrstan je u rešavanju složenih problema pa voli da učestvuje u  šahovskim ili matematičkim turnirima.

Vodolija

Ne voli monotoniju i rutinu. Što je sport neobičniji i nekonvencionalniji, njemu je draži. Voli padobranstvo, vožnju zmaja, bandži jumping i druge ekstremne sportove, ali i ples, jer mu omogućavaju slobodu kretanja. Budući da mu je mentalno zdravlje važno kao i fizičko, okreće se opuštajućim aktivnostima kao što su su pilates, joga i nanbudo. Kao velik humanitarac, čest je sudija raznih akcija za opstanak šuma, spas kitova i sličnog.

Riba

Romantičara ne krase velike sportske vrline pa ga nećete često naći u najzahtevnijim sportovima. S obzirom na pripadnost vodenom elementu, najprijatnije se oseća u tom okruženju. Izvrstan je u plivanju, ronjenju, skijanju na vodi i surfovanju. Okretnost mu omogućava uspeh u plesu, klizanju, gimnastici, aerobiku.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter