0
Evrokupovi

PLATINI: PSŽ je spreman da osvoji Ligu šampiona

Objavljeno: 12.03.15 u 17:16

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ocenio je da Pari Sen Žermen ima tim za osvajanje titule prvaka Evrope. PSŽ se eliminacijom Čelsija u sredu plasirao u četvrtfinale LŠ, upkros tome što je igrao sa desetoricom igrača posle isključenja svog najboljeg strelca Zlatana Ibrahimovića. 

– Nisam iznenađen sto je PSŽ i sa čovekom manje pobedio Čelsi – rekao je Platini tokom sastanka Organizacionog komiteta prvenstva Evrope 2016. godine u Lionu.

Platini je naglasio da su izabranici Lorana Blana već spremni za osvajanje titule.

– Ovo je ogroman uspeh, oni su već spremni da osvoje Ligu šampiona. Imaju tim za postizanje tog cilja – dodao je Platini.

Pariski kub je posle nerešeniog rezultata na Parku prinčeva (1:1) dva puta dolazio do izjednačenja na Stamford Bridžu, gde je remijem od 2:2 u produžecima i ukupnim rezultatom 3:3 ostvario prolaz u četvrtfinale zahvaljujući većem broju golova datih u gostima.

Francuski sportski dnevnik „L’Ekip“ ocenio je herojskim uspeh u Londonu.

– Ovo je jedna od najslavnijih noći u istoriji pariskog kluba – ističe francuski dnevnik, podsećajući da je PSŽ u četvrtfinalu Kupa UEFA 1993. godine eliminisao Real Madrid, a dve godine kasnije, u istoj fazi Lige šampiona, Barselonu.

hotsport.rs /Beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter