0
Košarka

NBA: Ni Vestbruk nije svemoguć, Bruks srušio 76erse u drami nakon produžetka

Objavljeno: 12.03.15 u 09:03

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom minule noći na programu je bilo čak 10 utakmica.

Veče je počelo u Šarlotu u kojem su navijači Hornetsa mogli da gledaju trijumf Sakramenta. Sjajnu rolu za tim pobednika pružio je sofmor Ben Meklemor sa 27 poena.

Ekipa Čikago Bulsa možda jeste dobila Filadelfiju u Vels Fargo Centru, ali je ostala bez još jednog igrača. Nakon povreda Di Rouza i Džimija Batlera, na spisku povređenih našao se i još jedan Ol-star igrač, Žoakim Noa.

Ipak, ulogu dirigenta preuzeo je Aron Bruks koji je ubacio 31 poen za svoj tim uz trojku na 33 sekunde pre kraja za izjednačenje i produžetak. Pau Gasol je dodao 27 uz 16 skokova, a Nikola Mirotić koji je bio starter upisao je 16 poena i 12 skokova.

Košarkaši Bostona ostali su u trci za plej-ofom pošto su savladali Memfis uz pomoć 17 poena Ejverija Bredlija. Na drugoj strani istakao se Majk Konli sa 20 koševa.

Ekipa Majami Hita počistila je seriju sa Bruklin Netsima. a noćas je „Vrelinu“ do trijumfa predvodio Dvejn Vejd sa 28 poena i 9 asistncija. Goran Dragić je dodao 17 poena.

Ekipa Milvoki Baksa porazila je Orlando, a sjajno veče imao je Kris Midlton koji je izjednačio svoj rekord karijere ubacivši 30 poena. Nikola Vučević je za „Magične“ doneo novi dabl-dabl sa 19 poena i 14 uhvaćenih lopti.

U derbiju večeri LA Klipersi su savladali Oklahomu Siti Tander. Nakon što je u poslednjih šest mečeva upisao pet tripl-dabl učinaka, Rasel Vestbruk imao je velikih problema sa izgubljenim loptama kojih je noćas upisao čak 10.

Ipak, popularni Ras je ubacio i 24 poena uz 9 skokova i 7 asistencija, ali je to bilo premalo. Na drugoj strani blistao je Kris Pol sa 33 poena i 9 asistencija, dok je Džej Džej Redik dodao 25 poena. Klipersi su prelomili meč u trećoj deonici u kojoj su ubacili 35 poena.

Ekipa Denvera nanela je možda i neočekivan poraz vodećem timu Istoka, Atlanti Hoks. Nagetsi, koji igraju sve bolje otkako se u startnih pet vratio Danilo Galinari, računali su upravo na veliku pomoć Italijana koji je ubacio 23 poena. 

Košarkaši Finiksa igrali su bez povređenog Brendona Najta, ali su i bez njega bili kvalitetniji i bolji tim od Minesote.  Markif Moris je upisao 24 poena.

Ekipa Golden Stejta slomila je otpor žilavog Detroita, a 27 poena nanizao je Klej Tompson. Stef Kari je ubacio samo 9 poena, ali je uz to dodao i 11 asistencija. Ipak, Voriorsi su imali čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, od toga čak trojicu sa klupe.

I na kraju Portland je pobedio Hjuston u svom Moda Centru. Sjano veče imao je Lamakus Oldridž sa 26 poena i 14 skokova.

Rezultati:

Golden Stejt – Detroit 105:98
Portland – Hjuston 105:100
Finiks – Minesota 106:97
Denver – Atlanta 115:102
Boston – Memfis 95:92
Majami – Bruklin 104:98
Oklahoma Siti – LA Klipers 108:120
Milvoki – Orlando 97:91
Filadelfija – Čikago 95:104 *
Šarlot – Sakramento 106:113

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter