0
Evrokupovi

LE, 1/8 FINALA: ‘Vukovi’ preokrenuli protiv Intera, Zenit jednom nogom u četvrtfinalu (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.15 u 21:00

Odigrane su četiri utakmice osmine finala Lige Evrope, a korak bliži četvrtfinalu su Zenit, Klub Briž, Dnipro i Volfsburg.

Derbi meč odigran je u Nemačkoj gde je Volfsburg dočekao Inter. „Vukovi“ su slavili sa 3:1 (1:1). Neroazuri su odlično počeli utakmicu i posle pasa Ikardija loptu je u mrežu poslao Palasio. Ipak, domaći navijači nisu dugo čekali na izjednačenje. Korner je izveo De Brujne, a Naldo je loptu zakucao iza leđa golmana Handanovića.

U drugom poluvremenu Roberto Manćini se odlučio da brani rezultat, te je umesto kreativnog Ernaresa na teren ušao Nemanja Vidić. Povlačenje se nije isplatilo Interu, pošto je do kraja utakmice primio dva gola. Prvo je u 63. minutu katastrofalno pogrešio Handanović koji je dodao loptu protivničkom igraču Verinji, a ovaj uposlio De Brujnea, a Belgijanac pogodio mrežu. Bivši fudbaler Čelsija postao je junak utakmice kada je u 76. minutu postigao prelep gol iz slobodnog udarca.

Veliki korak ka četvrtfinalu napravio je Zenit koji je na svom terenu savladao Torino 2:0 (1:0). Odlučujući momenat meča dogodio se u 28. minutu kada je Benasi zaradio crveni karton. Rusi su to iskoristili u 38. minutu kada je šutirao Smolnikov, a na odbijenu loptu naleteo Vitsel. Konačnih 2:0 postavio je Krišito u 53. minutu.

Dnipro je na svom terenu savladao Ajaks 1:0 golom Zozulje, dok je Briž na svom terenu posle preokreta bio bolji od Bešiktaša 2:1. Golove za Belgijance postigli su De Zuter i Rafaelov, dok je Tore bio strelac gola „velike“ nade za Turke pred revanš koji se za sedam dana igra u Turskoj.

Liga Evrope, osmina finala:

Zenit – Torino 2:0 (1:0)
(Vitsel 38, Krišito 53)

Klub Briž – Bešiktaš 1:1 (0:0)
(De Zuter 62, Rafaelov 79 penal – Tore 46)

Dnipro – Ajaks 1:0 (1:0)
(Zozulja 30)

Volfsburg – Inter 3:1 (1:1)
(Naldo 28, De Brujne 63, 76 – Palasio 6)

Everton – Dinamo Kijev
Fiorentina – Roma
Napoli – Dinamo Moskva
Viljareal – Sevilja 21.00

hotsport.rs   

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter