0
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

VIŠE OD IGRE: Zbog ljubavi prema klubu stopom prešao 10 HILJADA kilometara! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.03.15 u 12:54

Neverovatna, nadahnuta fudbalska priča stiže nam sa relacije Hubei (Kina) – Barselona (Španija). Jedan navijač bordo-plavih Že Dong odlučio je da iz svoje daleke provincije na istoku Kine stopom krene put Katalonije kako bi uživo gledao Mesija, Ćavija, Inijestu i drugove.  

Fudboholičari su često neshvaćeni u realnom svetu. Spremni su na sve kako bi pogledali utakmicu svog voljenog kluba, od vikenda do vikenda. Ipak, simpatični Kinez Že Dong zasluženo je dospeo na naslovnice brojnih svetskih medija, nakon što je odlučio da tačno 9, 413 kilometara pređe stopom kako bi gledao svoju Barselonu. 

Njegova avantura počela je u provinciju Hubei odakle je išao preko Pekinga, Mančurije, ogromne Rusije, potom baltičkih zemalja Estonije, Litvanije i Letonije, onda Češke, Poljske, Austrije, Italije i Francuske dok nije stigao do Barselone.  

Hubei - Barselona

– Bilo je teških trenutaka, ali sam u isto vreme upoznao mnogo ljudi koji su me hrabrili da nastavim i pomagali mi. U trenucima kada sam gubio elan Barselona je bila ta zvezda vodilja koja mi je osvetljavala put do stadiona Kamp Nou – rekao je Že Dong za zvanični sajt kluba. 

Nakon više od mesec dana putovanja, Že Dong je stigao na Kamp Nou 30. januara kada je prisustvovao sjajnoj utakmici na kojoj je Barselona dva puta gubila od Viljareala, a potom slavila sa 3:2.  

FOTO: fcbarcelona.com
FOTO: fcbarcelona.com

– U tom trenutku bio sam toliko ponosan što sam navijač Barselone. Znao sam da će se sve na kraju isplatiti. Imao sam san, koji je postao java. Moja ideja je bila samo da pokažem kolika je moja ljubav prema Barseloni – rekao je Že Dong

Prisetite se u kakvom spektaklu je on uživao nakon verovatno najluđe i najizazovnije avanture u životu: 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter