0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ: Jakim tempom rušimo Galatu, očekujemo sportsku atmosferu

Objavljeno: 11.03.15 u 14:36

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doputovali su Istanbul gde ih u četvrtak od 19 sati očekuje meč 10. kola E grupe Top 16 faze Evrolige sa Galatasarajem. Kapiten Luka Mitrović očekuje teško gostovanje, ali veruje da njegov tim može do pobede.

– Sledi nam novi duel protiv Galatasaraja, četvrti ove sezone. Iako Galatasaraj ima određnih problema, pokazali su da zaista mogu da odigraju odlično. Najbolji dokaz za to je upravo njihova poslednja utakmica koji su na vrhunskom nivou odigrali protiv favorizovanog Fenerbahčea. Galatasaraj je trijumfovao u tom duelu turskog šampionata sa 92:88 i pokazao da ima zaista iskusne i odlične igrače koji su po ko zna koji put dokazali svoju klasu – počinje priču kapiten crveno-belih Luka Mitrović i dodaje:

– Sigurno je da nas očekuje paklena atmosfera, nema sumnje da će Galatasaraj imati veliku podršku navijača i to će za njih u svakom smislu predstavljati prednost. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu, fer i sportskoj atmosferi kakva je uostalom bila i tokom našeg poslednjeg duela u Beogradu – rekao je Mitrović.

Krilni-centar crveno-belih je iskazao veliki respekt za ekipu Galatasaraja i istakao da u meču u četvrtak ne bi trebalo da bude nepoznanica:

– Odigrali smo već tri međusobna  duela ove sezone. Znamo šta igraju, kakav stil preferiraju, a sigurno je da su i oni nas dobro upoznali. Mi ćemo u svakom slučaju pokušati da nametnemo jak ritam. Želja nam je da agresivnom odbranom i dobrim trčanjem uvedemo utakmicu u takav tok koji im neće odgovarati zbog skraćene rotacije u ekipi. Naša prednost bi trebalo da bude dublji roster i zato ćemo sve učiniti da pokušamo da ih slomimo jakim tempom. To će biti dosta teško, jer igrači Galatasaraja imaju veoma veliko iskustvo, a uz sebe će imati i ogromnu podršku sa tribina – kaže Mitrović i na kraju poručuje:

– Imamo veliki motiv da pružimo još jednu dobru partiju. Svaki evroligaški meč za nas je ogroman izazov, prilika da napredujemo kao tim, a svaki trijumf u Top 16 fazi predstavlja veliki uspeh i ogromnu satisfakciju za naš naporan rad – zaključio je Mitrović.

Utakmica Galatasaraj – Crvena zvezda na programu je u četvrtak u 19 sati.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter