0
Evrokupovi

KADA KRALJU PADNE KRUNA S GLAVE: Ko može da trgne Real Madrid u nastavku sezone? (VIDEO)

Objavljeno: 11.03.15 u 12:36

Fudbaleri Real Madrida uz mnogo sreće plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Iako bi mnogim klubovima takav rezultat bio i više nego odličan, u utorak uveče na “Santjago Bernabeu“ ništa nije bilo pozitivno.  

Šalke je nadigrao aktuelnog evropskog prvaka, slavio sa 4:3, nakon što je u prvom meču na svom terenu poražen – 0:2. Poslednjih desetak minuta navijači, kao i igrači Reala na terenu samo su čekali poslednji sudijski zvižduk da odahnu, nakon čega je usledio haos sa tribina. 

Jedina svetla tačka u Realu, dvostruki strelac Kristijano Ronaldo u neverici je odmahivao glavom gledajući ka svojim saigračima odlazeći ka svlačionici. Kapiten Iker Kasiljas je ljutito došao do njega i kao vođa tima naredio mu da mora da pozdravi navijače i istrpi zvižduke kao cela ekipa.  

https://www.youtube.com/watch?v=n7ccK9UBgEs

– U jednom trenutku smo dotakli dno, ali brzo smo uspeli da se vratimo. Dobro je što ćemo se sledećeg petka naći na žrebu, tako da ćemo moći da zaboravimo prethodnih 10 dana. Moramo prihvatiti kritike navijača jer naša igra nije bila na odgovarajućem nivou, iako smo prošli dalje – rekao je Kasiljas koji prihvata odgovnost za poraz.

– Golman uvek mora da snosi krivicu. Ovo nije bio jedan od mojih najboljih nastupa, ali sada nije trenutak da mislim o sebi. Najbitnije je što smo prošli dalje, ali sada moramo da povratimo poverenje navijača i da se vratimo u formu – istakao je Kasiljas. 

 S druge strane, Kristijano Ronaldo je po ko zna koji put pokazao da teško prihvata poraze i u tim trenucima nesvesno skreće pažnju na medije svojim “razmaženim“ stavom. Portugalac nije iznenadio ni ovog puta, pošto je posle utakmice kratko samo rekao “pričaću na kraju sezone, do tada ne dajem više izjave, završio sam sa medijima“.  

Takođe, kamere televizije Kanal + uhvatile su Portugalca kako tokom utakmice kritikuje igru svoje ekipe u razgovoru sa Karimom Benzemom rečima “ovo je sramota“. 

https://www.youtube.com/watch?v=2Wgm7GVSNeM&t=18

Ko prati Real Madrid godinama unazad, zna da je ovakva situacija pokazatelj najveće moguće krize, što ne znači da tim Karla Anćelotija ne može da se izvuče iz nje. 

El klasiko na neki način dolazi u najgorem mogućem trenutku, kada je Barselona posle 127 dana preuzela vrh tabele i igra u daleko boljoj formi nego jesenas. Ipak, ne treba zaboraviti da će za taj meč biti spreman Serhio Ramos, kao i da Luka Modrić ima još desetak dana da pronađe svoj ritam posle povrede.

Ipak, analizirajući poslednjih nekoliko nedelja igre Real Madrida, jasno je da pojedini igrači ne mogu da iznesu teret. To se pre svega odnosi na Gereta Bejla, koji je pored Ikera Kasiljasa u utorak uveče pozdravljen salvom zvižduka. 

Takođe, u kriznim situacijama oseti se da Realu nedostaje pravi defanzivni vezni igrač kao što je do ovog leta bio Ćabi Alonso. U svo poštovanje prema ostalima, ali Anhel Di Marija je takođe bio nezamenjiv u timu, što zbog defanzivnih što zbog ofanzivnih zadataka, iako trenutno u Junajtedu igra slabije. 

 Di MArija i Alonso

Toni Kros teško drži sredinu bez podrške Luke Modrića, Anćeloti je probao sa Lukasom Silvom, Kedirom i Iljaramendijem, ali je Nemac ipak daleko od svog prepoznatljivog nivoa.

Zaključak, Real se nalazi u najtežem mogućem trenutku otkako je na klupu došao Karlo Anćeloti. Kasiljas i Ronaldo su u “zavadi“, navijači nezadovoljni, a ključni period sezone tek sleduje – El klasiko i borba za titulu, dok je žreb za četvrtfinale Lige šampiona narednog petka.

Ko u ovoj situaciji može da podigne Real Madrid – pojedinac kao što je Ronaldo ili Bejl, Benzema? Karlo Anćeloti? Ili kolektiv, kao što je to bio slučaj prethodne sezone? 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter