0
ATP

FOTO: STARSPORT

INDIJAN VELS: Težak žreb za naše tenisere

Objavljeno: 11.03.15 u 08:24

Već u trećem kolu moguć je srpski derbi u muškoj konkurenciji, a kod dama Ana Ivanović je imala najmanje sreće sa žrebom.

Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu Indijan Velsa, u drugom kolu čeka boljeg iz duela Markos Bagdatis-Jirži Veseli, a već u trećem kolu mogao bi da se sastane sa velikim prijateljem i kolegom iz reprezentacije Viktorom Troickim. Kasnije ga put nanosi potencijalno na Kevina Andersona, Džona Iznera, Davida Ferera ili Marina Čilića, sve do projektovanog polufinala sa Endijem Marejem.

Viktor Troicki pre meča sa Đokovićem ne bi trebao da ima previše problema protiv Alberta Ramosa i Žilijana Benetoa. Dušan Lajović nalazi se u istom delu žreba, u prvom kolu igra sa Federikom Delbonisom, a sa Noletom ili Viktorom bi se sastao u eventualnom četvrtom kolu.

U konkurenciji dama Ana Ivanović i Jelena Janković će u prvom kolu biti slobodne, a u drugom ne bi trebale da imaju puno muka, Ana će igrati protiv bolje iz meča Tereze Smitkove i kvalifikantkinje, dok će Jelena igrati sa pobednicom susreta Ane Šmijedlove i Loren Dejvis.

Ana se nalazi u delu žreba gde je Marija Šarapova i do nje bi trebala da savlada u trećem kolu verovatno Karolin Garsiju, od koje je nedavno poražena u polufinalu Montereja, a zatim i Sabin Lisicki, Saru Erani ili mnoge druge teniserke.

Jelena je u drugoj polovini kostura i već u trećem kolu igrala bi sa domaćom nadom Medison Kiz, a onda u eventualnoj četvrtoj rundi čekala bi je Karolina Voznijacki, koja bi pre toga trebala da se sastane sa Bojanom Jovanovski, ukoliko Srpskinja eliminiše Kiki Bertens i Belindu Benčić.

Srbiju će predstavljati i Aleksandra Krunić, koja takođe nije imala previše sreće. U prvom kolu za protivnicu je dobila Moniku Nikulesku, a već u narednom kolu čekaće je Serena Vilijams, koja će u Indijan Velsu igrati prvi put posle čak 14 godina.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter