0
Tenis

FOTO: STARSPORT

PRETERUJU: Hrvati posle Štefaneka pokušali da prisvoje i Krajinovića

Objavljeno: 10.03.15 u 21:45

Hrvatski mediji su se u poslednje vreme u popriličnoj meri ostrvili na pojedine srpske sportiste pokušavajući da ih prisvoje i da im prebrajaju krvna zrnca. Tako je posle svetskog prvaka u rvanju Davora Štefaneka na red došao i član srpske Dejvis kup reprezentacije Filip Krajinović.

Novinar Jutarnjeg lista iskoristio je priliku da tokom meča Svetske grupe u kojem je Srbija deklasirala Hrvatsku propita Krajinovića o njegovim „hrvatskim korenima“. Pre četiri godine pojavila se priča da će tada 19-godišnji teniser preći pod hrvatsku zastavu.

– Ma, ne nije uopšte bilo tako. Nikad to ne bih u životu napravio. Ja sam Srbin i igram za svoju zemlju. Postojale su neke glasine, ali samo novinarske, ali nikad nisam dobio poziv niti sam ikada želeo da igram za Hrvatsku. Nije bilo nikakve priče o tome, iako se pisalo u novinama.

Doduše, tada je Krajinović sam izjavio da je hteo da uzme hrvatski pasoš zbog lakšeg dobijanja viza.

– To je totalno nebitno. Putujem sa srpskim pasošem.

Osim te priče, Filipova povezanost s Hrvatskom zapravo je puno kompleksnija odnosno postoje porodične veze.

– Da, ali ne bih tačno mogao da kažem koje. U pitanju su dalji preci.

No, ni tu ne prestaju Filipove relacije s Hrvatskom. Tokom 2009. i 2010. godine trenirao je i živeo u Zagrebu.

– Iznajmljivao sam stan tamo jer sam tada radio s Ivom Ančićem tenis, a kondiciju sa Slavenom Hrvojem, koji sada radi s Čilićem. Devojka mi je takođe bila iz Hrvatske, tako da sveukupno imam lepa sećanja na Zagreb i Hrvatsku.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter