0
Lifestyle

LIFESTYLE: Moguće je – jedete sve, a mršavite

Objavljeno: 10.03.15 u 18:22

Kada se spomene dijeta prvo pomislite na sve one namirnice koje su vam zabranjene, na određen broj obroka, određen broj grama… Kod hrono israne ne važe sva ta pravila, jedete sve, a mršavite! 

Program je osmislio 1986. godine francuski lekar Alan Delabos koji je, prateći biološki sat tela, ustanovio da ključno pitanje nije šta jedemo, već kada.

Hrono ishrana ima samo tri pravila. Prvo je da svaku grupu namirnica jedemo u vreme kad je najviše možemo iskoristiti, što znači da iz nje dobijemo energiju umesto masti. Drugi uslov je pravilna kombinacija namirnica, a treći je razmak između glavnih obroka, koji treba da je od četiri do šest sati.

Doručak je obavezan!. U jutarnjim satima najaktivniji su hormoni i enzimi, koji od unete hrane prave osnov za dnevno funkcionisanje organizma i smanjuju potrebu za jelom tokom dana. I zato, prvi obrok treba da bude obilan, pa možete jesti šunku, kobasicu, jaja, sir, hleb, puter…

Za ručak se jedu proteini, poput svinjetine, teletine, jagnjetine, ali bez ugljenih hidrata i hleba, dok je salata dozvoljena. Za popodnevnu užinu birajte između voća, 30 gr crne čokolade ili kolača. Večera su lakši proteini, poput ribe ili belog mesa uz zeleno povrće. 

Hrononutricionisti ističu da ovaj režim ishrane nije dijeta, već stil života, a žene tvrde da su na ovaj način izgubile i kilograme i celulit.

takođe, ovaj način isrhane rešava i zdravstvene probleme kao što su povišen pritisak, holesterol, šećer u krvi.

Da li ste isprobali hrono isrranu?

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter