0
Lifestyle

LIFESTYLE: Kako se pije pivo?

Objavljeno: 10.03.15 u 23:31

Ako mislite da znate da pijete pivo, pročitajte članak i razmislite još jednom, jer obično pravimo neke greške koje nam kvare ukus piva.

Pivo je jedno od najstarijih poznatih alkoholnih pića, što znači da je kroz vekove uspelo da pridobije veliki broj poštovaoca, ali svakodnevna konzumacija piva obično sa sobom nosi i neke greške koje bi trebalo izbeći kako biste što više uživali u svom omiljenom napitku.

Ako ste, na primer, čuli priču o hladnim čašama za serviranje piva, odmah je zaboravite – jedino što će hladna čaša doneti je previše pene. Čaše jedino moraju da budu čiste, sve ostalo je mit.

Hladno pivo nije uvek i najbolje pivo, jer svaka vrsta piva ima svoju optimalnu temperaturu na kojoj ukus dolazi do izražaja. Najčešće vrste piva koje se svakodnevno piju trebalo bi da budu malo toplije, tako da ga treba izvaditi iz frižidera desetak minuta pre nego što ste planirali da ga popijete.

Pivo bi trebalo držati u tamnoj staklenoj ambalaži na tamnom mestu, kako mu svetlost ne bi pokvarila ukus.

Za kraj, pivo ne sme dugo da se čuva. Postoje neke vrste piva kojima duže čuvanje pogoduje, ali ostale vrste piva dugim stajanjem u frižideru gube aromu, penušavost i pitkost, stoga, ako ste nabavili neko posebno pivo, dobro se raspitajte kako da ga čuvate i koliko dugo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter