0
Evrokupovi

FOTO: Printscreen

SAZNAJTE KAKO TO RADE VELIKI KLUBOVI: Čelsi u Mariboru – 34 strane zahteva za hotel Habakuk! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.15 u 12:15

Četiri meseca nakon utakmice Lige šampiona, Maribor – Čelsi, redakcija portala HotSport.rs ekskluzivno saznaje poširoke uslove boravka ovog londonskog kluba. 

Utakmica je odigrana novembra na stadionu Ljudski vrt u Mariboru, a domaći tim je napravio jedno od najvećih iznenađenja ove sezone u Ligi šampiona remijem – 1:1. Podsetimo, ovaj rezultat još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da je Čelsi nekoliko nedelja ranije deklasirao Maribor sa 6:0 na svom Stamford Bridžu.

Odlučni da pobede u Mariboru su odseli svega dva dana u Hotelu Habakuk, i to sa ozbiljno isplaniranim protokolom i keteringom. Dokument sa opširnim uputstvima na trideset i četiri strane poslat je upravi Habakuka sa napomenama za svaki trenutak koji će provesti u tom hotelu.  

– Primetićete da smo veoma jasno opisali svaku stavku u vezi sa našim obrocima. U nekim slučajevima smo od vas tražili da nabavite sastojak od posebnog dobavljača. U drugim slučajevima tražili smo od vas da pripremite namirnice na jasno određen način. Pored toga, očekujemo detaljno obeležavanje svakog obroka sa bifea koje ćemo konzumirati za vreme našeg boravka u hotelu. Sva ova uputstva moraju se u potpunosti izvršiti kao što je opisano – piše u delu uputstva ishrane na nekoj od dvadeset i tri strane.  

Celsi Habakuk

– Naša nutricionistička filozofija se bazira na jednostavnom principu doručka, ručka i večere – 1/3, 1/3, 1/3 pravilu. Za odličan obrok hrana mora biti servirana na tanjir tako da su ravnomerno zastupljene tri grupe namirnica – koje proizvode ENERGIJU (ugljenihidrati) za treninge, daju OPORAVAK (proteini) mišića i ZAŠTITU (voće i povrće) od bolesti – piše dalje u uputstvu uz dodatne napomene: 

– Povrće i voće mora da bude sezonsko, pirinač mora biti crni, pasta od celog zrna pšenice, margarin se ne sme koristiti, sva mesa moraju biti organska i očišćena od vidnih masnoća. Međutim, iako zahtevaju da se masti otklone, napominju da su one neophodne za proizvod energije i lučenje hormona. Te korisne masti se mogu pronaći u svežim orasima i semenkama, ribi, morskim plodovima (ali nikako školjke), lanenom semenu, avokadu i maslinovom ulju, i one bi trebalo da su zastupljene u svakom obroku.  

Celsi obroj

Iscrpna uputstva nisu bila samo u vezi sa keteringom. Radovi u hotelu nisu smeli da se vrše i nikakvi natpisi nisu smeli da upućuju na njihov boravak. Zahtevali su deset recepcionara kako bi preuzimanje ključeva proteklo što brže po njihovom dolasku. U svakoj sobi je trebalo da se nalazi minimum dva jastuka po krevetu i više dodatnih peškira. Svi igrači morali su biti smešteni u sobe za nepušače i sav alkohol morao je biti uklonjen iz minibara. 

Hotel Habakuk hrana

Za treninge i utakmicu su zahtevali pripremljeno po 80 velikih peškira, 20 sapuna i šampona, 20 energetskih pločica, 144 plastičnih boca vode od 330ml određenog proizvođača, 36 bočica od 500ml određenog soka od pomorandže i 12 flašica istog soka, ali od borovnice.

Od hotela su zahtevali strogu privatnost. Imali su odvojene termine za obroke od ostalih gostiju, poseban raspored stolova, veliki televizor na kojem su mogli da prate prenos utakmica Lige šampiona i dva flipchart-a u restoranu sa markerima različitih boja, kako bi se u svakom trenutku pripremali za pobedu protiv Maribora. 

Pretpostavićemo da je hrana bila isuviše ukusna, pa nisu baš aktivno uvežbavali strategije za vreme obroka. Iako Maribor nisu uspeli da pobede, od uprave hotela saznajemo da su ipak bili zadovoljni svojim boravkom u Hotelu Habakuk.  

Podsetimo, ekipa redakcije HotSporta, boravila je u Mariboru, a našu reportažu o toj sjajnoj destinaciji pročitajte OVDE.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter