1
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

NOĆNA MORA ZA VOJVODINU: Jović postigao svoj drugi gol u Superligi, oba istom rivalu

Objavljeno: 09.03.15 u 16:35

Mladi napadač Crvene zvezde Luka Jović 28. maja 2014. godine u utakmici poslednjeg kola Superlige protiv Vojvodine ušao je u igru pred kraj meča i posle svega jednog minuta je postigao debitantski gol u crveno-belom dresu. Tim pogotkom postao je najmlađi strelac u istoriji kluba, a do narednog slavlja u prvenstvu čeako je sve do subote kada je opet bio precizan i ponovo je „žrtva“ bila „stara dama“.

– Tako se namestilo, da baš protiv Vojvodine budem efikasan. Nije mi bitan protivnik, uvek želim da tresem mrežu. Mnogo mi znači ovaj gol, ni posle utakmice nisam mogao da opišem koliko mi znači, ne mogu ni sada. Katai mi je poslao fenomenalnu loptu, i uspeo sam da pogodim bliži ugao, kako sam i želeo – prisetio se gola Luka Jović.

Mladi napadač se ne slaže sa tim da je njegov tim razbio Vojovdinu.

– Rezultat jeste ubedljiv, ali utakmica je bila jako teška. Pre svega u trkačkom smislu, mnogo smo pretrčali, a ni fudbaleri Vojvodine nisu zaostajali, naprotiv, terali su nas da budemo agresivni i pokretljivi. Nakon našeg prvog gola, imali su veći posed lopte, i svaka „ničija“ je pripala njima, to nam je svakako remetilo igru. U drugom poluvremenu smo preuzeli konce igre u svoje ruke, i uspešno smo priveli utakmicu kraju.

Po mišljenju Luke Jovića napredak u igri Crvene zvezde je rezultat dobro odrađenih priprema. Takođe, mladi napadač veruje da saigrači i on mogu da odbrane tron šampiona Srbije.

– Igramo bolje, i možda se i ponavljamo, ali jedan od glavnih razloga je taj što smo pripreme odradili zajedno. To se pokazuje i na terenu, postižemo više golova i definitivno pokazujemo bolju igru. Naš večiti rival je u sezonu ušao oslabljen, i mi tražimo svoju šansu da to iskoristimo. Ako je dočekamo, sigurno ćemo je iskoristiti – zaključio je „srpski Falkao“.

hotsport.rs 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter