0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DRINČIĆ NE KRIJE: Bili smo pod velikim psihološkim pritiskom

Objavljeno: 09.03.15 u 09:21

Fudbaleri Partizana minulog vikenda na jedvite jade stigli su do prva tri boda u nastavku takmičenja u JSL pošto su rezultatom 2:1 pobedili Donji Srem na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

Crno-beli su do trijumfa na kraju došli i uz pomalo sreće, pošto je Živković uz krajnji napor u finišu susreta jedan šut domaćina iz slobodnog udarca izbacio u korner. Prema rečima iskusnog Nikole Drinčića, sve je to sastavni deo igre.

– Loptu moraš da ispoštuješ, da te ne bi kaznila – smatra Dinčić.

– Posle dva nerešena meča imali smo imperativ pobede, a to je na neki način i normalno kada igraš za Partizan. Lepo je bilo kada smo ranije pobeđivali, a sada kada je teško treba da se skupimo i damo maksimum. Možda nismo najbolji, ali ćemo se boriti da to postanemo.

On se osvrnuo na činjenicu da su crno-beli odigrali kvalitetno prvo poluvreme, da bi pali u nastavku. Uz to, ponvo se „Parni valjak“ mučio sa postizanjem pogotka.

– Moguće je, ali u ovom trenutku u kakvoj smo situaciji, kada postignemo jedan gol, obzirom na kvalitet našeg tima ne bismo smeli da primamo gol, a to nam se dešava često. Treba da nađemo neki balans i pored lepe igre vodimo računa i o rezultatu, jer znamo gde i za šta igramo. Svesni smo da će nam biti teško u narednom periodu, ali nas ohrabruje pomisao koliko će nam biti lepo na kraju kad ostvarimo svoje ciljeve.

On ne negira da su svi u klubu osećali pritisak pre meča.

– Naravno da smo osećali pritisak. Ima tu mnogo sitnica koje nam smetaju, a kada čovek čita po novinama neke stvari, to nesvesno ostaje negde u mozgu kao opterećenje. Ipak, to nam daje dodatni elan da se napnemo još više i osvajanjem prvog mesta pokažemo da zaslužujemo da nosimo dres Partizana – kazao je Drinčić.

Vezni igrač crno-belih kazao je i da svima u klubu jako znači ovaj trijumf.

– Mnogo nam znači, ali smo svesni da do kraja ima još 12 utakmica. Ipak, konačno smo uhvatili tu neku našu igru, pobedili, ali od sutra moramo još više da radimo, budemo predani 100% na treninzima, što nam jedino garantuje da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i osvojiti titulu – veruje Driničić.

Sjajni fudbaler osvrnuo se i na dva gola Kojića koji je prekinuo golgeterski post.

– Njegov problem je duga pauza i neigranje, pa kako bude više igrao, polako će dolaziti u pravu formu i biće mu sve lakše i lakše…Sada je postigao dva gola i to mu može biti veliki podstrek za ono što je pred nama. Koja je vredan i posvećen momak i to će mu se sigurno vratiti na terenu – podvukao je Drinčić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter