4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ARBITAR TVRDI: Bruka za sudije što su priznale Zvezdin gol

Objavljeno: 09.03.15 u 09:08

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su novosadsku Vojvodinu sa 3:0 u meču 18. kola JSL na stadionu „Rajko Mitić“.

Međutim, u senci tri boda crveno-belih ostao je pogodak Džošue Parkera kojim je tim iz Ljutice Bogdana stigao do rane prednosti, budući da fudbalska javnost veruje da je gol postignut iz očigledne ofsajd pozicije.

Situacija je u neku vrku jedinstvena, budući da je loptu sa noge Kataija, praktično, skinuo Parker koji se nalazio u ofsajd poziciji i potom je poslao u mrežu.

Bivši srpski sudija sa internacionalnim stažom, Radivoje Raka Đurović, smatra da je priznanjem ovog gola tim arbitara sa tog meča JSL napravio sramotnu grešku.

– Grujić je bio daleko od događaja, slabo je trčao u ovoj situaciji, ali ako je on među tri naša najbolja arbitra onda je morao i bolje da vidi i da se konsultuje sa pomoćnicima. Pa, video je igrače Zvezde kako se raspravljaju, mogao je da nasluti da nešto nije u redu – navodi Đurović i nastavlja:

– Situacija je u datom momentu mogla da dovede u zabludu i pomoćnika, kao i glavnog arbitra da ne vidi ko je bio strelac, ali je zato peti sudija sve jasno video. I na snimku se primećuje kako peti arbitar gleda ka pomoćniku. On mu je verovatno i rekao ko je strelac. Arbitri komuniciraju među sobom, tako da će biti interesantno čuti njihovo obrazloženje – rekao je Grujić.

Ako je verovati Đuroviću, glavni delilac pravde sa meča Crvena zvezdaVojvodina sigurno će zaraditi neku kaznu zbog plejade pogrešnih odluka. Ipak, smatra on, to ne vodi nikakvom boljitku u srpskom fudbalu.

– Uzmite statistiku i videćete da kažnjene sudije i one druge na kraju imaju gotovo isti broj utakmica. Bolje je da i posle greške puste arbitra da sudi i ako on nastavi sa lošom arbitražom onda ga treba trajno skinuti s liste. Ovako, neki arbitri egzistiraju iako ne iskazuju kvalitet za Superligu – podvukao je Đurović, pišu Novosti.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

  1. Deset godina i duze, od Vidica na dalje, zvezda nije izbacila ni jednog jedinog igraca svetskog kalibra, a krivi su vam Partizan i sudije? Za istog ovog Danila Grujica su pre par godina cigani pricali kako je namestio derbi, kako je na facebook-u clan grupe Grobari Cokot itd. Zasto sada cute???

    0
    0
    Odgovori
  2. Prepun internet snimaka (Dokaza) kako FK Partizan namesta meceve, Zvezdi pogresi sudija kod 1 gola, a bilo ih 3 i ljudi placu, pa neka skinite taj jedan opet ostaju 2 gola i pobeda Zvezde.. A uzmimo primer utakmice Partizan – Vozdovac i komentarisanje utakmice na sos kanalu kada Partizanov stoper u sopstvenom kaznenom odnosi loptu rukom sudija koji stoji direkt pored njega i navodno nista ne primecuje.. Gospodin kome ime ne mogu da se setim kaze kako je to bila neverovatna sposobnost igraca da to uradi, ali onda ide fantasticna izjava voditelja koji kaze citiram „Ok sposobnost igraca, a sta cemo sa sudijom?“ Tuzna je prica crno belih i njihov put do slave…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter