0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Cedevita preživela Zadar

Objavljeno: 08.03.15 u 20:50

Malo je nedostajalo da Zadar napravi veliku uslugu Partizanu i Budućnosti, ali je Cedevita na kraju ipak uspela da upiše pobedu u meču 24. kola Jadranske lige od 74:70 (13:19, 21:16, 19:21, 21:14) i tako zadrži šanse za osvajanje druge pozicije i prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Domaći su bolje otvorili meč, ali su gosti već do poluvremena uspeli da uhvate rezultatski priključak. Igralo se gotovo koš za koš sve do početka poslednje deonice kada je Zadar ponovo stekao šest poena prednosti, ali ipak nije uspeo da je sačuva u momentima koji su odlučivali pobednika.

Pilepić je sa 19 poena bio najefikasniji, a Ukić i Babić su dodali po 12 u pobedničkom timu. Na drugoj strani su Ivanov i Sobin ubacili po 19, a Ramljak 17 poena, ali gotovo da nisu imali pravu podršku saigrača u napadu.

Cedevita je ovim trijumfom i teoretski otpisala Olimpiju iz borbe za plej-of odnosno ima isti broj trijumfa uz poraz više od Partizana koji svoj meč 24. kola igra u ponedeljak u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa. Sa druge strane Zadar je posle ovog meča sve dalje od plasmana u Evrokup.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter