0
Fudbal

IZ ZVEZDE OTERAN: U Australiji kažu da je najbolji igrač lige!

Objavljeno: 07.03.15 u 16:34

Kada je, svojevremeno, Miloš Dimitrijević stigao u dres Crvene zvezde, bio je predstavljen kao ogromno pojačanje.

Sevali su tada epiteti poput „neponovljivi dribler“, „najveći talenat još od…“, ali od cele priče popularni „Čava“ na Marakani nije ostavio dublji trag.

Tadašnji trener Robert Prosinečki davao je priliku Dimitrijeviću, ali strpljenje hrvatskog stručnjaka je polako isticalo, mnogo kasnije od strpljenja navijača.

Tako je Dimitrijević, nakon svega godinu i po dana, završio svoju (ne)slavnu epizodu u dresu najtrofejnijeg srpskog kluba.

Ubrzo, bio je zaboravljen i od strane ovdašnje javnosti.

Nije ni čudo kada je za nastavak karijere odabrao zemlju „trećeg sveta“ otisnuvši se preko Pacifika, u daleku Australiju. Tamo je zaigrao za Sidnej i fudbalski je vaskrsao.

Koliko Dimitrijevića cene, najbolje svedoče reči prvog strelca kluba Marka Janka koji je uveren da barem polovinu golova ne bi postigao bez srpskog internacionalca.

Da Čavu cene potvrđuje i stav Grejema Arnolda, trenera Sidneja koji veruje da Srbin zaslužuje priznanje za igrača godine u australijskoj ligi.  Nagradu zvanu „Džoni Voren“ što bi bio prvi put da neki igrač Sidneja osvoji laskavo priznanje.

– Mislim da je blizu osvajanja medalje „Džoni Voren“ koja se dodeljuje najboljem igraču sezone. Samo da ovako nastavi… Svi pričaju o njemu jer pruža odlične partije. Miloš je sjajan momak i veliki je profesionalac – kaže Arnold i dodaje:

Način na koji je ostatku ekipe nametnuo taj profesionalni odnos u svlačionici je impresivan. Izrazio je i želju da ostane. Rekao je da postoji samo jedan klub u Australiji za koji bi igrao, a to je Sidnej – rekao je prezadovoljni Arnold.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter