0
Ostali sportovi

BEOGRAD ORGANIZATOR EP 2017.: Bićemo pravi domaćini!

Objavljeno: 07.03.15 u 15:50

U Pragu je prezentovan domaćin narednog dvoranskog prvenstva Evrope u atletici, a to će biti glavni grad Srbije, Beograd. Na prezentaciji je gradonačelnik našeg glavnog grada Siniša Mali najavio uspešnu organizaciju, kao što je to Beograd činio i do sada.

Prezentaciju je održala delegacija Atletskog saveza Srbije i Turističke organizacije Beograda, a otvorio ju je gradonačelnik Siniša Mali.

– Drago mi je što imam priliku da prisustvujem ovom takmičenju u Pragu koje je organizovano na veoma visokom nivou.  Srbija je zemlja sporta, a Beograd se već dokazao kao dobar domaćin i organizator velikih sportskih manifestacija, tako da ćemo dati još jednom sve od sebe da ovaj događaj protekne na nivou koje ovo takmičenje zaslužuje. Velika mi je čast što ću u ime grada Beograda sutra preuzeti zastavu za sledeće Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici 2017. godine – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Događaju je prisustvovao i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

– Kao predsednik Atletskog saveza Srbije mogu samo da vam obećam da ćemo uložiti sve naše snage i moći kako bi ovo takmičenje bilo organizovano na najvišem mogućem nivou – rekao je Jevrosimović.

Asmir Kolašinac sinoć je obradovao celu zemlju osvajanjem srebra u bacanju kugle, a za 2017. godinu je najavio još veća dela.

– Za mene kao osvajača zlatne medalje iz Geteborga, i osvajača srebrne medalje iz Praga, velika je cast ugostiti vrhunske atletičare u Srbiju. Ovo je samo dokaz koliko nas sada poštuju u Evropi i svetu. Ogromna je čast za srpski sport, a kamoli za atletiku biti domaćin Evropskog prvenstva.  Konačno ćemo imati priliku da zablistamo na domaćem terenu, a ja imam i obavezu da ne razočaram svoju publiku, i ponovim poziciju sa EP u Geteborgu, ali sa još boljim hicem – najavio je najbolji srpski bacač kugle.

U nedelju 8. marta će se održati predaja zastave Evropske federacije, što zvanično predstavlja početak organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. u Beogradu. Ono će biti održano od 3. do 5. marta 2017. godine u Kombank areni, a najavljeno je učešće preko hiljadu takmičara.

Danas je zvanično otvoren i sajt Evropskog dvoranskog prvenstva Beograd 2017. , možete ga pogledati na adresi: www.belgrade2017.org.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter