in , ,

VELIKA ČAST: Miljkovićeva, Dabovićeva i Kovačevićeva ‘šampionke srca’

FOTO: KKCZ

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije i trener Liona, Marina Maljković, dobila je veliku čast da predvodi plavi tim sastavljen od najboljih igračica francuskog šampionata i košarkaških legendi u revijalnom meču pod imenom „Šampionke srca“.
Ovo će biti drugo izdanje „Šampionki srca“ i igraće se u subotu, 7. marta od 16.30 u Anžeu, dan pred Međunarodni dan žena. U ovom duelu humanitarnog karaktera, prošle godine na utakmici u Tuluzu prikupljeno je skoro deset hiljada evra za obrazovanje dece u afričkoj državi Niger.

U ovogodišnjem gala meču, novac će se prikupljati za neprofitnu organizaciju „Snovi“ koja se od svog osnivanja 1994. godine, trudi da ispunjava snove dece i adolescenata sa teškim oboljenjima.

Ovo će biti veliko priznanje za Maljkovićevu koja sa uspehom vodi Lion od jeseni 2013. godine. Poziv da aktivno učestvuje u ovoj manifestaciji je još jedna potvrda sve većeg ugleda i statusa koji Maljkovićeva ima u Francuskoj.

Pored selektorke nacionalnog tima Srbije, naša zemlja će na ovom humanitarnom meču imati još dve predstavnice – članicu Liona Milicu Dabović, kao i Natašu Kovačević, bivšu reprezentativku Srbije i sadašnja ambasadorku FIBA za mlade. U timu Marine Maljković nastupiće još i Kamij Ober, Kej Bi Šarp, Selin Dumerk, Odil Santanijelo, Lizen Marfi, Oreli Bona, Marion Labord, Izabel Fižalkovski, Emelin Endong-Žuanin i Sandra Dižon.

hotsport.rs       

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ĐENKA SRBIN: I ako odem iz Zvezde, vraćaću se u Beograd

ZVEZDA I BIVŠI KAPITEN NASTAVLJAJU SPOR: Bez presude, potrebno još ‘dokaza’