0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DK: Troicki nakon maratona i preokreta doneo drugu pobedu Srbiji (FOTO)

Objavljeno: 06.03.15 u 18:26

Drugi reket Srbije Viktor Troicki doneo je Srbiji drugi bod protiv selekcije Hrvatske u Dejvis kupa pošto je savladao Borna Ćorića sa 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Prednost Srbiji doneo je Novak Đoković koji je u prvom meču dana rutinski savladao Mata Delića u tri seta, da bi potom Troicki u pravom maratonu nakon preokreta savladao Ćorića za 2:0. 

U subotu od 14 časova Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraće dubl protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju poslednjeg dana takmičenja od 13 časova sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Troicki je na spektakularan način doveo Srbiju na prag četvrtfinala, jer se posle izgubljena dva seta i sjajne igre hrvatskog tinejdžera činilo da gostujući tim ima „u ruci“ izjednačenje.

Ćorić je zaista imponovao prikazanim tenisom, bio je u velikom zaletu, međutim, iskusniji Troicki nije posustajao, korak po korak hvatao je odgovarajući ritam i uspeo da nametne inicijativu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Agresivnijim pristupom srpski teniser stabilizovao je igru, protivnik je bio na sve većim iskušenjima, a kada je Troicki brejkom u četvrtom setu poveo sa 3:2 Ćorićeva kola krenula su sasvim nizbrdo, a njegova situacija dodatno je pogoršana zbog problema sa povredom noge.

U odlučujućem petom setu hrvatski teniser nije imao nikakvih rešenja da zaustavi zahuktalog protivnika.

Troicki je delovao sigurno i odlučno, nošen podrškom sa tribina potpuno je gospodario terenom i nizom uspešnih gemova napravio veliki preokret za blistavu pobedu nakon tri sata igre.

Publika u kraljevačkoj Hali sportova aplauzom, bez ijednog zvižduka, propratila je himnu hrvatske „Lijepa naša“, što do sada nije bio slučaj na ovim prostorima.

Ovo je verovano prvi put, od završetka ratnih dešavanja, da tokom nadmetanja Srbije i Hrvatske u bilo kom sportu, himna gostujuće zemlje bude pozdravljena na ovakav način.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter