4
Fudbal

FOTO:STARSPORT

PISANJE ISTORIJE: Zakazan prijateljski meč Republike Srpske i Srbije!

Objavljeno: 05.03.15 u 11:24

Pošto je dobijena dozvola UEFA, FIFA i FSBiH, praznik fudbala za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari u Srbiji i Republici Srpskoj zakazan je za 15. jun ove godine u Banja Luci.

Prijateljski meč između dve srpske selekcije bio je prvobitno planiran za oktobar prošle godine, ali do njega nije došlo. Najviše zbog nesaglasnosti Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali je na najnovijem zasedanju tog tela jednoglasno data saglasnost za odigravanje ovog istorijskog meča, piše ‘Žurnal’.

Utakmica je dobila podršku relevantnih struktura, ljudi iz FS Srbije su predložili su termin 15. jun. Reprezentativci Srbije će doputovati u Banjaluku u nedelju i trenirati na Gradskom stadionu. Fudbalski savez BiH stoji iza ove utakmice i u diplomatskoj prepisci sa UEFA i FIFA trebalo bi da dobije saglasnost za utakmicu u višestrukom fudbalskom interesu – potvrdio je Rodoljub Petković, generalni sekretar FS Republike Srpske.

Tih dana fudbalska reprezentacija Srbije biće u centru pažnje sportske javnosti, pošto će tri dana pre toga igrati, verovatno odlučujući duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Danske u gostima.

Interesantan je podatak da Republika Srpska već 14 godina nije odigrala prijateljski meč.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. Uz duzno postovanje, „Republika Srpska“ nije nikakva republika u BiH, vec administrativna, politicka jedinica. Na tom bajka zavrsava.

    0
    0
    Odgovori
    • Uz dužno postovanje gospodine! Kosovo nije republika već pokrajina u Republici Srbiji. Dok je Republika Srpska republika u BIH.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter