0
Dejvis kup

POJEO VUK MAGARCA: Teniski savez Srbije tvrdi da nije bilo malverzacija kod prodaje karata

Objavljeno: 04.03.15 u 20:50

Teniski savez Srbije se još jednom oglasio povodom skandaloznog načina na koji su prodate (podeljene) ulaznice za predstojeći duel Dejvis kup reprezentacija Srbije i Hrvatske, koji će se od petka do nedelje održati u Kraljevu. Ono što je za čelne ljude našeg tenisa izgleda najvažnije je da je predsednik TS Zapadne Srbije Predrag Petronijević oslobođen svih optužbi.

– Zahvaljujući brzoj reakciji istražnih organa koji su ispitali sve navedene sporne momente kod distribucije i prodaje karata za Dejvis kup meč Srbija–Hrvatska u Kraljevu, zatim i konačnom saopštenju ministra policije Srbije da malvezacija i zloupotreba nije bilo, stavljena je tačka na dvodnevnu kampanju koja nije silazila sa naslovnih strana više medija u Srbiji.

Nažalost, bačena je senka na dvomesečno nadljudsko angažovanje svih struktura u gradu Kraljevu da se jedan ovakav događaj pripremi, na njihovu spremnost da ugoste najbolje igrače Srbije i Hrvatske, kao i da pokažu svetu da je grad sa okolinom zaslužio da ima ovakav spektakl. Ne mali broj ljudi je bio priveden na informativni razgovor, od ponedeljka do utorka uveče, ali treba konstatovati na kraju da su svi oni posle davanja izjava pušteni kući, s obzirom na to da nije bilo nikakvih zloupotreba kod prodaje karata.

To se pre svega odnosi na predsednika TS Zapadne Srbije Predraga Petronijevića, koji je u dva-tri navrata bio na višesatnim informativnim razgovorima, ali je posle detaljne istrage oslobođen od svih sumnji.

U saradnji sa TSS grad Kraljevo je na opšte zadovoljstvo priveo sve pripreme kraju, što se organizatora tiče meč već može da počne, a opšta konstatacija je da je novoizgrađena hala sa svojim kapacitetom jednostavno nedovoljno velika da prihvati toliki broj gledalaca kada je jedan ovakav događaj u pitanju. Iz tog razloga došlo je i do problema u prodaji i distribuciji.

Treba napomenuti da je grad Kraljevo kao suorganizator po Ugovoru imao pravo na određen broj karata, koji je bio distribuiran prema kraljevačkim preduzećima i firmama, onako kako su stizale plaćene fakture, tako da je pogrešna konstatacija da su karte deljene besplatno.

Još jednom posebna zahvalnost Teniskog saveza Srbije čelnim ljudima grada Kraljevo, svakako gradonačelniku Tomislavu Iliću i načelniku Okruga Nebojši Simoviću, za sve što je do sad učinjeno u pripremi organizacije za predstojeći meč.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter