0
Košarka

ODLAZAK KOŠARKAŠKE VELIČINE: Legendarni Kanađanin rekao ‘zbogom’ NBA!

Objavljeno: 04.03.15 u 17:11

Jedan od najboljih plejmejkera 21. veka u NBA ligi i po mnogim stručnjacima najbolji košarkaš Kanade Stiv Neš odlučio je da završi svoju bogatu igračku karijeru u 41. godini života.

Stiv Neš je tu odluku doneo teškog srca posle silnih povreda koje su ga ‘napale’ prethodnih nekoliko meseci, pa i godina. Poslednja u nizu ga je odvojila od parketa u poslednjih mesec dana, što je 41-ogodišnjem Kanađaninu teško palo i morao je da donese ovu odluku.

Nažalost NBA je jednostavno na dodir predaleko od mene. Igrao sam samo jednu utakmicu, a mesec dana sam van košarke. Nikada nisam radio tako dobro kao što sma u poslednjih 18 meseci, dva puta dnevno, skoro svaki dan da bih izgurao i tu poslednju sezonu. Ali kako stvari stoje to neće biti kao što sam želeo – sa setom je rekao Stiv Neš.

Sjajni plejmejker pune dve decenije oduševljavao je ljubitelje košarke lucidnim asistencijama i mekanom rukom u opremi Finiks Sansa, Dalas Maveriksa i poslednjih sezona Los Anđeles Lejkersa. Zanimljivo, Kanađanin je rođen u Južnoafričkoj republici i iako je građom bio inferioran u odnosu na atletski ‘napucane’ NBA igrače, osam puta je bio učesnik Ol-star meča, a dva puta zaredom je biran za najkorisnijeg igrača lige – 2005. i 2006. godine.

Sudbina se i sa njim, kao i sa mnogim vrhunskim igračima poigrala, te mu nije podarila šampionski prsten, iako je po svim parametrima to svakako zaslužio.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter