0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

TOLE OPLEO PO VEČITIMA: Prodajete cele timove, pa su vam krive sudije!

Objavljeno: 03.03.15 u 13:10

Posle saopštenja kojima su se Partizan i Crvena zvezda oglasili već na početku prolećnog dela sezone, svoj sud dao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Novi rat saopštenjima počeo je oglašavanjem Sekretarijata FK Partizan koji je pozvao nadležne organe FSS da reaguju posle sporne odluke sudije na meču protiv Radničkog iz Niša. Nije se dugo čekalo na odgovor sa crveno-bele strane Topčiderskog brda, a nastavak paljbe je pokušao da spreči predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

– Niko neće žmuriti na ono što se dešava, organi Saveza uradiće svoj posao pošteno. Ako su sudije pogrešile u meču Partizana i Radničkog iz Niša, sudijska komisija će izreći adekvatnu kaznu – rekao je Karadžić za ‘Blic’, a zatim se oštro obratio vodećim timovima u zemlji:

– Ne branim nijednu sudijsku grešku, ali Partizan i Crvene zvezda ne mogu stalno da se vade na jednu sudijsku grešku. Prethodno prodaju iz sezone u sezonu cele timove, najbolje igrače, i onda im je kriv sudija.

Novi predsednik Partizana Milorad Vučelić govorio je o takozvanim, prijateljskim utakmicama, a Karadžić, koji je i sam bio predsednik kluba iz Humske, imao je spreman odgovor.

– Naši organi će sve ispitati i procesuirati ukoliko se ukaže potreba. Sve su to sumnje i glasine. Čitam, pričaju ljudi, ali bi sa pozicije predsednika Saveza bilo neozbiljno da sada dajem komentar. Vidim da iz Partizana spominju utakmicu Spartak – OFK Beograd. Podsetio bih da se ranijih godina pričalo o prijateljskim odnosima Partizana sa Hajdukom iz Kule, BSK Borčom, Metalcem… Sve su to bile glasine koje je teško dokazati. Nećemo ustuknuti i sve ćemo učiniti da takvim pojavama, ako ih ima, stanemo na put – objasnio je Karadžić.

Prvi čovek FSS-a je najavio drastične promene u sistemu takmičenja u domaćem prvenstvu.

– Uvešćemo plej-of i plej-aut od naredne sezone. Hoćemo da povećamo broj utakmica, da omogućimo klubovima da u Evropu uđu iz takmičenja, kao i da ukinemo eventualne burazerske odnose među klubovima. Zabrinuti smo. Ako takvih pojava ima, želimo da ih sasečemo u korenu – zaključio je Tomislav Karadžić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter