1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NIKOLA KALINIĆ: Malo je falilo da ostavim košarku i okrenem se fakultetu

Objavljeno: 03.03.15 u 11:45

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone, srebrni reprezentativac Srbije sa SP u Španiji, Nikola Kalnić, izjavio je da je pre samo nekoliko godina bio na rubu odluke da prekine svoju mladu košarkašku karijeru.

Naime, upravo tada krilni košarkaš crveno-belih se nalazio na probi u dresu sadašnjeg kluba. Nakon par kontrolnih mečeva, nije zadovoljio apetite tadašnje uprave koja mu se zahvalila na nedorečnoj saradnji.

Upravo tada, kako sam kaže, bili su mu najteži trenuci u košarkaškoj karijeri:

– Iskreno, ambiciozan sam i uvek sam se potajno nadao da ću uspeti. Ni ovo nije uspeh kojim ću se zadovoljiti. U tom trenutku sam bio u posebnom stanju uma. Prvi put sam se odvojio od porodice, imao prvi susret sa profesionalnom košarkom i ne mogu da kažem da sam pao na prvom ispitu, ali nisam ni uspeo. Teško mi je palo, u mesecima posle toga ozbiljno sam se dvoumio da li da nastavim da se bavim košarkom ili da se okrenem fakultetu i izgrađujem sebe u drugom smislu. Bio sam odličan đak subotičke gimnazije i dobro gurao i na tom polju. Lomio sam se i presudio da dam košarci šansu još godinu-dve – rekao je Kalinić u opširnom intervjuu za Novosti i dodao:

– Trebalo bi Saleta da pitate da li ću biti standardni reprezentativac. Nisam preterano skroman i ne mogu da kažem da nisam očekivao da će to da se desi. Ako zasijaš na jednoj utakmici, jedne nedelje ili jednog meseca, to može da bude izuzetak, ali ako postaneš konstantan slučajnosti više nema. To je kvalitet i u tome je razlika između ta dva primera – istakao je Kalnić posle čega se osvrnuo na osvajanje medalje na SP u Španiji:

– Evo, naježio sam se pri pomisli na to prvenstvo. Sale je bio optimista, nije da nismo i mi, ali smo bili svesni kako su prolazile reprezentacije sa mnogo zvučnijim imenima od naših. Aleksandar Džikić nas je posle jedne utakmice mlade reprezentacije pitao čega se plašimo, a mi, drčni mladići, isprsili smo se i odgovorili „ničega“. Rekao nam je da je to glupo, da je strah normalna stvar i ono što te tera napred. Mislim da smo u Španiji iskoristili taj strah od neuspeha i kritika – podvukao je Kalnić.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter